Hamilton Bottasról: A legjobb partnerség, ami az F1-ben valaha létezett!

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, csapattársával, Valtteri Bottasszal való partnersége vélhetően a legjobb, mely valaha létezett a Forma-1-ben.

Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, csapattársával, Valtteri Bottasszal való partnersége vélhetően a legjobb, mely valaha létezett a Forma-1-ben.

Bottas 2017-ben csatlakozott a Mercedes csapatához, a finn Nico Rosberg helyét vette át, az azóta eltelt két idényben pedig Hamilton két világbajnoki címet szerzett.

A páros 21 futamgyőzelmet szerzett eddig 2017-ben és 2018-ban, és jó esély van rá, hogy a Mercedes sorozatban ötödször is megszerzi a konstruktőri bajnoki címet.

Amikor Hamiltont a minap arról kérdezték, Bottas milyen szerepet vállalt az ő idei bajnoki sikerében, a brit így felelt: „Rendkívüli módon tiszteljük egymást.”

„Látom, milyen keményen dolgozik, és ő is látja, én milyen keményen dolgozom. Nincsenek játszmák köztünk.”

„Sőt, valójában együttműködünk. Van, hogy én találok valamit a beállításaimban, ilyenkor szólok neki, és előfordul, hogy én tudom beszélni vele.”

„A tisztelet és a csapatmunka szempontjából ez a legnagyszerűbb partnerség – megggyőződésem, hogy nem volt még ilyen a Forma-1-ben.”

„Idén kétségkívül voltak alkalmak, amikor alapvető szerepet játszott abban, hogy versenyeket nyerjünk.”

„Idén nagyon erősen kezdett, aztán igazán nehéz versenyei voltak. A bakui például komoly ütés volt számára. Megérdemelte volna azt a győzelmet, aztán felrobbant a gumija. Nagyon-nagyon hálás vagyok neki, mint csapattársamnak, és hálás vagyok azért, hogy segített nekem ebben a hihetetlen álomnak a megvalósításában. Nagy-nagy köszönet érte.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek