Hamilton büszke, hogy nincsenek olyan hibái, mint Vettelnek - F1VILÁG.HU

Hamilton büszke, hogy nincsenek olyan hibái, mint Vettelnek

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 and Sebastian Vettel, Ferrari in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Circuit, Singapore, Sunday 16 September 2018.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, büszke arra, hogy ő nem követ el „költséges hibákat”, mint riválisa, a ferraris Sebastian Vettel.

Hamilton 40 pontos előnnyel vezeti az F1-es tabellát, miután Szingapúrban újra nyerni tudott. A brit versenyző jó formát mutat, miközben Vettel az idei évben több komoly hibát is elkövetett, nem egyszer a győzelmi esélyeket dobva el magától.

Vettelnek Szingapúrban sem volt sima hétvégéje: a második szabadedzésen a falnak ütközött autójával, mely miatt a gyakorlás jelentős részét kénytelen volt kihagyni.

Hamilton azt mondja, ő nem úgy tekint Vettel hibáira, mint saját maga szerencséjére – egyszerűen örül annak, hogy ő nem követ el ilyen hibákat.

„Nem így tekintek rá, nem gondolom azt, hogy ’ez a mi szerencsénk’” – mondta a listavezető.

„Amikor Vettel a minap a falnak ütközött és kárt tett az autójában, emiatt pedig pályaidőt veszített, az nem szerencse volt számunkra. Én inkább nagyon büszke vagyok arra, hogy nem hozom magamat ilyen helyzetbe.”

„Tudom, hogy a csapat számít rám, ahogy az ő csapata is számít rá. Rengeteg nyomás van rajtunk, versenyzőkön. Csak kis százalékban sülnek el balul a dolgok, de ezeknek nagyon következményei vannak.”

„Mi csapatként nem igazán pazaroljuk az időnket arra, hogy azon elmélkedünk, mit csinálnak ők, vagy, hogy érzik-e a nyomást, elégedettek-e, vagy sem. Sokat nem tehetünk velük – minden, amit csinálhatunk, hogy a legjobbat nyújtjuk a hétvégék során.”

Hamilton továbbra is hisz abban, hogy a Mercedes túlteljesít idén, mivel nem az ő autójuk a leggyorsabb a mezőnyben – hanem a Ferrarié.

Hirdetés

A brit azt mondja, bár 40 pontos előnyre tett szert a tabellán, tudja, nem dőlhetnek hátra.

„Még rengeteg pontot lehet gyűjteni, szóval sportemberként és csapatként pozitívnak kell maradnunk. A remény és a hét két olyan dolog, aminek mindig ott kell lennie. Még akkor is, ha a dolgok nehezebben alakulnak. Szóval biztos vagyok abban, hogy a Ferrari túlteszi magát a nehéz hétvégén, mint ahogy nekünk is voltak már nehéz hétvégéink, és megerősödve térnek vissza legközelebb.”

„De biztosíthatok mindenkit arról, hogy nem vagyunk túlontúl magabiztosak. Szorgalmasan dolgozunk, olyan keményen, amennyire csak tudunk. Ha erre tudnak válaszolni, akkor nem bánjuk a küzdelmet! Ha pedig nem, az is rendben van.”

„Én arra gondolom, hogy minden versenyt meg kell nyernem. Erre fókuszálok, és úgy érkezem meg minden helyszínre, hogy győzni akarok. Lesznek hétvégék, ahol tudni fogjuk, hogy talán kényelmesen erősebbek leszünk, és lesznek olyanok is, mint a mostani, melyeken arra számítunk, hogy hátul leszünk – de még ekkor is hinni fogunk a győzelemben.”

„Meg akarok nyerni minden versenyt – ez a célom. Nem csak a pontokat figyelem. Jó, hogy 40 pontos az előnyöm, de amíg matematikailag veszíthetek, addig nincs vége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!