Hamilton büszke mai teljesítményére

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője az F1-es Kínai Nagydíj időmérője alatt folyamatosan azon dolgozott, hogy a Q3-ra megfelelő kört tudjon összerakni – autója ugyanis közel sem volt ideális számára.

Hiába volt a Ferrari előnye az egyenesekben, a Mercedes mindkét versenyzője legyőzte őket az időmérőn, Valtteri Bottas megszerezte a pole pozíciót, míg Hamilton a második rajtkockából indulhat majd a vasárnapi Kínai Nagydíjon. 

A brit pilóta pétneken küszködött az autóval, és elmondása szerint ez szombaton is folytatódott, azonban látta, hogy csapattársa, Bottas gyors tud lenni, így „kísérletezni” kezdett a beállításokkal. Végül sikerült csapattársa mögött, mindössze 23 ezredmásodperccel zárnia, így nagyon büszke a mai teljesítményére. 

Küszködtem az autóval tegnap és ma is a Q2 előtt, de változtattam a kormánybeállításokon és az íveken is, hogy behozzam a lemaradást” – mondta Hamilton az időmérőt követően. 

„Őszintén szólva eléggé büszke vagyok a munkámra, figyelembe véve, hogy mennyire messze voltam az időmérő korábbi szakaszában és az edzésen is. Valtteri egész hétvégén gyors volt, megérdemli a pole-t.”

„Valtteri eléggé gyors volt az első szektorban, szóval kísérletezgettem az edzés alatt.”

Hamilton elmondta, amikor már úgy érezte, hogy sikerült elkapnia a ritmust, befejeződött a köre, és nem volt több lehetősége próbálkozni. 

„Azt hiszem, enyém volt a leggyorsabb utolsó szektor, de akkor már késő volt. De az egész arról szólt, hogy javuljak. Nem a gumihőmérsékletről szólt a dolog, hanem az egyensúlyról, arról, hogy elkapjuk a ritmust, és kihasználjuk a tapadást a megfelelő helyeken.”

„Ahogy mondtam, küszködtem az autóval, küzdöttem a dolgokkal. Nyilvánvalóan az autó remek, de az első néhány verseny mindig trükkös. Később ez változik a szezon során, és már jobban megértjük majd a versenygépet.

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Kubica: A futam csúcspontja a felvezető kör volt

Robert Kubica, a Williams versenyzője újra elkeseredetten nyilatkozott az F1-es Kínai Nagydíjat követően, ahol véleménye szerint a csúcspont az volt, amikor megpördült a felvezető körön.

Friss hírek