Hamilton büszke mai teljesítményére

Fotó: Mercedes
2019 Chinese Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője az F1-es Kínai Nagydíj időmérője alatt folyamatosan azon dolgozott, hogy a Q3-ra megfelelő kört tudjon összerakni – autója ugyanis közel sem volt ideális számára.

Hiába volt a Ferrari előnye az egyenesekben, a Mercedes mindkét versenyzője legyőzte őket az időmérőn, Valtteri Bottas megszerezte a pole pozíciót, míg Hamilton a második rajtkockából indulhat majd a vasárnapi Kínai Nagydíjon. 

A brit pilóta pétneken küszködött az autóval, és elmondása szerint ez szombaton is folytatódott, azonban látta, hogy csapattársa, Bottas gyors tud lenni, így „kísérletezni” kezdett a beállításokkal. Végül sikerült csapattársa mögött, mindössze 23 ezredmásodperccel zárnia, így nagyon büszke a mai teljesítményére. 

Küszködtem az autóval tegnap és ma is a Q2 előtt, de változtattam a kormánybeállításokon és az íveken is, hogy behozzam a lemaradást” – mondta Hamilton az időmérőt követően. 

„Őszintén szólva eléggé büszke vagyok a munkámra, figyelembe véve, hogy mennyire messze voltam az időmérő korábbi szakaszában és az edzésen is. Valtteri egész hétvégén gyors volt, megérdemli a pole-t.”

„Valtteri eléggé gyors volt az első szektorban, szóval kísérletezgettem az edzés alatt.”

Hamilton elmondta, amikor már úgy érezte, hogy sikerült elkapnia a ritmust, befejeződött a köre, és nem volt több lehetősége próbálkozni. 

„Azt hiszem, enyém volt a leggyorsabb utolsó szektor, de akkor már késő volt. De az egész arról szólt, hogy javuljak. Nem a gumihőmérsékletről szólt a dolog, hanem az egyensúlyról, arról, hogy elkapjuk a ritmust, és kihasználjuk a tapadást a megfelelő helyeken.”

„Ahogy mondtam, küszködtem az autóval, küzdöttem a dolgokkal. Nyilvánvalóan az autó remek, de az első néhány verseny mindig trükkös. Később ez változik a szezon során, és már jobban megértjük majd a versenygépet.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!