Hamilton: Büszkévé akartam tenni Laudát

Fotó: Mercedes
2019 Monaco Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője nem gondolta, hogy végig tud menni és meg tudja őrizni az első helyet Monacóban – azonban sikerült, így bezsebelte az idei 6. Mercedes-győzelmet.

Hamilton élete egyik legnehezebb versenyének nevezte a Monacói Nagydíjat, miután az utolsó pillanatokig védenie kellett pozícióját Max Verstappennel, a Red Bull pilótájával szemben. 

A Mercedes csapattagjainak nem volt könnyű hétvégéje, hiszen a héten hunyt el Niki Lauda, aki sokakhoz, így Hamiltonhoz is nagyon közel állt. 

„Életem egyik legnehezebb versenye volt, de Niki emléke velem volt – ő nagy hatással volt az egész csapatra, és tudom, hogy lenéz ránk és megemeli a kalapját” – nyilatkozta a brit a futamot követően. „Megpróbáltam koncentrált maradni, büszkévé tenni őt. Ez volt egész hétvégén a cél, nagyon hiányzik.”

Hamilton hosszasan ecsetelte csapatának a futam során, hogy mennyire nem bírják az abroncsai, és hogy nem fogják kibírni a futam végéig – a versenymérnöke azonban biztatta őt, és végül meg tudta őrizni vezető pozícióját Max Verstappennel szemben. 

„Ennyire elhasznált kerekeken 2009 óta nem vezettem, amikor a McLaren Sanghajban olyan sokáig hagyott kint.”

„A kemény utat választottam, és úgy volt, hogy nem jövök be: ütközök, vagy befejezem így. Végső soron ez volt a rossz gumiválasztás, de a csapat hihetetlen munkát végzett és nagyon büszke vagyok rá, hogy ennek részese lehetek.”

„A közönség pedig remek volt, és remélem, hogy nem volt unalmas verseny.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!