Hamilton: Csak visszavonulásom után derül ki az igazság - F1VILÁG.HU

Hamilton: Csak visszavonulásom után derül ki az igazság

HIRDETÉS

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, csak akkor árulja el, mi is történt pontosan csapaton belül az emlékezetes barcelonai ütközést követően, ha már végleg visszavonult a Forma-1-ből.


A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, csak akkor árulja el, mi is történt pontosan csapaton belül az emlékezetes barcelonai ütközést követően, ha már végleg visszavonult a Forma-1-ből.

A brit versenyző saját csapattársával, Nico Rosberggel ütközött össze a Spanyol Nagydíj első körében, és elmondása szerint a Barcelonában történtek mélyen lesújtották – ám sikerült felülkerekednie az eseményeken.

„Fiatal koromban, ha volt egy rossz versenyem, nagyon keményen bántam magammal, igazi negatívumként éltem meg” – magyarázta Hamilton a minap egy interjúban.

„Emlékszem, hogy bizonyos versenyek után 3-4 napig el sem hagytam a hotelszobám – nem beszéltem senkivel, nem voltam elérhető telefonon. Egyszerűen csak próbáltam kirángatni magam a gödörből.”

„És aztán valahogy sikerült, és átfordítottam pozitívba mindent. Muszáj, hogy az ember megtalálja a pozitívumokat, és maga mögött hagyja a negatív eseményeket.”

„Az idei, barcelonai események például igazi mélypontot jelentettek számomra. És vannak dolgok, amíg addig nem derülnek ki, amíg vissza nem vonulok – csak akkor fogom elmondani, mit tapasztaltam.”

„Másnap felkeltem, kimentem futni és rengeteg dolgot átgondoltam. Őrület belegondolni, hogy 43 pont volt akkor a hátrányom, és lehetetlennek tűnt ledolgozni. Én is ember vagyok, és azokon a napokon tényleg lehetetlennek tűnt… De tovább kell lépni, bármennyire is fájdalmas, bármennyire is kemény valami. Van, hogy gyorsan túl leszel valamin, de előfordul, hogy tovább tart. Viszont nem állhatsz le.”

„Őszintén mondom, hogy erősebbnek érzem most magam. Voltak napok, amikor úgy éreztem, eljött a világvége, soha nem fogom megnyerni a bajnokságot, satöbbi, satöbbi. De nézzék meg, hol állok most! 1 pont a hátrányom a tabellán. Ez is jól mutatja, hogy soha nem szabad feladni.”

Hamilton kifejtette, még egyáltalán nem gondol a visszavonulásra, leghamarabb a 2020-as évek elején akar búcsút inteni az F1-nek.

Hirdetés

„Próbálom kérdezgetni magamtól, hogy ’mi az 5 éves terved?’ De aztán mindig kihátrálok belőle. Most egy 3 éves szerződésem van a Mercedesszel az idei szezont beleértve, és úgy gondolom, utána még 3 évig maradok – 3 vagy 4 évig –, és aztán abbahagyom.”

„Nem igazán érzem azt, hogy örökké akarok versenyezni, 37 éves koromban még meglehetősen fiatal leszek, szeretnék kipróbálni valami mást. De az ember véleménye és érzései változnak, szóval ki tudja, hogy gondolkodom majd 7 év múlva?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!