Hamilton csalódott, de büszke az idei évére - F1VILÁG.HU

Hamilton csalódott, de büszke az idei évére

Lewis Hamilton szerint fantasztikusan sikerült bemutatkozó éve a Forma-1-ben, és bízik benne, hogy jövőre visszavághat, miután a szezonzárón nyert helyzetből elbukta a világbajnoki címet.

Lewis Hamilton szerint fantasztikusan sikerült bemutatkozó éve a Forma-1-ben, és bízik benne, hogy jövőre visszavághat, miután a szezonzárón nyert helyzetből elbukta a világbajnoki címet.

A fiatal brit versenyző, aki újoncként számos rekordot megdöntött a Forma-1-ben, szinte az egész szezonban a bajnokság élén állt, és minden esélye megvolt arra, hogy a sport legfiatalabb és egyben első újonc bajnokává avassák.

Hamilton utolsó versenye azonban nem sikerült fényesen, mindössze csak a hetedik helyet szerezte meg, miközben Raikkönen futamgyőzelmével bezsebelte pályafutása első világbajnoki címét, amire valljuk be, csak kevesen számítottak.

“Természetesen nagyon csalódott vagyok, hiszen szinte az egész évben vezettem, és végül nem sikerült megnyernem a bajnoki címet” – mondta a brit újonc. “Azonban ha megnézem, hogy ez még csak az első évem a Forma-1-ben, akkor nem lehetek elégedetlen. Még nagyon fiatal vagyok, és még lesz lehetőségem arra, hogy beteljesítsem gyermekkori álmom, és megnyerjem a bajnokságot.”

“Köszönetet kell mondanom a csapat összes dolgozójának, akik mindent megtettek azért, hogy sikeres legyek az idei évben. Nélkülük ma nem lehettem volna ilyen pozícióban.”

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis a következőkkel folytatta: “Keményen harcolni az egyéni bajnoki címért az egész évben, és végül az utolsó futamon elbukni, nagy csalódás. Azonban a csapat büszke lehet az idei évben elért eredményeire. Jól mutatja kitartásunkat és kemény munkánkat, hogy mindkét versenyzőnk harcban volt a bajnoki címért az utolsó futamon.”

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug így folytatta: “Nem erről az eredményről álmodoztunk, hiszen mind Lewis, mind Fernando nagyon közel volt a bajnoki cím megszerzéséhez. Azonban még a kétszer 109 pont sem ér fel 110-zel! Nem könnyű, ha ilyen szoros küzdelemben alul marad az ember.”

“Azonban köszönetet szeretnék mondani a csapat összes dolgozójának az idei évben elvégzett kemény munkáért. Szomorú mindenki számára, hogy Kína után a második esélyünket is elpackáztuk.”

“Gratulálunk Kiminek és a Ferrarinak az idei bajnoki címért!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!