Hamilton defektet kapott az utolsó körben - F1VILÁG.HU

Hamilton defektet kapott az utolsó körben

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes vezérigazgatója, Martin Whitmarsh elárulta, Lewis Hamilton szerencsésnek érezheti magát, hogy be tudta fejezni a Monte-Carlói Nagydíjat, ugyanis a levezető körben defektet kapott autója.

A McLaren Mercedes vezérigazgatója, Martin Whitmarsh elárulta, Lewis Hamilton szerencsésnek érezheti magát, hogy be tudta fejezni a Monte-Carlói Nagydíjat, ugyanis a levezető körben defektet kapott autója.

Azt követően, hogy a verseny elején jobb hátsó defektet kapott a Tabac kanyarban, ahol falnak csapta autóját, Hamilton a futam végén is komoly veszélyben volt.

Whitmarsh ugyanis elárulta, hogy egy, a Nico Rosberg balesete miatt pályára került törmelék valószínűleg megsértette Hamilton autójának egyik abroncsát, amelyből a levezető körben elkezdett szivárogni a levegő.

“Az első kiállása alkalmával megnéztük, nem sérült-e meg a fenéklemez, de azt strukturálisan rendben találtuk” – mondta Whitmarsh az Autosportnak. “Azonban a levezető körben is volt egy defektje. Szerencsések voltunk, hogy a gumi kibírta. A jobb hátsó abroncs sérült meg, valószínűleg egy, a Rosberg autójáról leszakadó törmelék miatt.”

Whitmarsh továbbá köszönetet mondott csapatának a jól megválasztott, és átvariált stratégia miatt, amely elmondása szerint döntő fontosságú volt a győzelemben. A McLaren már a hatodik körben megváltoztatta a brit versenyző stratégiáját, mikor első defektje után Hamilton kihajtott a boxba.

A 23 éves versenyző ezzel egy hosszabb, ám annál gyorsabb középső etapot tudott teljesíteni, mellyel hatalmas előnyre tett szert riválisaival szemben.

“A stratégia volt a döntő, jókor kellet jó döntéseket hoznunk, ami sikerült” – magyarázta a szakember. “Lewis is kiválóan ment, attól az egy esettől eltekintve, de emlékezzünk vissza, hogy nem nagyon akadt olyan versenyző, aki ne hibázott volna.”

Whitmarsh azt is elárulta, hogy Heikki Kovalainen autója nem a finn pilóta hibájából fulladt le a rajtrácson.

“A szoftver meghibásodása miatt fulladt le az autó, a kuplung nem működött megfelelően, így újra kellett indítanunk a rendszert. Nagyon, de nagyon szerencsétlen volt, de kiváló munkát végzett” – tette hozzá Whitmarsh.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!