Hamilton: Eddig átlagos az idei teljesítményem…

Fotó: Mercedes
2019 Monaco Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes
A világbajnoki pontverseny vezető Lewis Hamilton azt mondja, a 2019-es szezon eddigi részében „meglehetősen átlagos teljesítményt” nyújtott, habár hat futamból négyet megnyert.

Monacói győzelmének köszönhetően Hamilton 17 pontos előnyre tett szert csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben az összetettben. A brit a szombati időmérőn második pole-ját szerezte meg, miután Spanyolországban bevallotta, küszködik az egykörös tempóval.

„Kétségkívül úgy érzem, hogy elég átlagos teljesítményt nyújtottam. Talán átlagon felülit, de az első hat versenyen eléggé átlagosat” – mondta a címvédő.

„Úgy érzem, a legtöbbet hoztam ki az eredményeket tekintve. Felkészültek érkeztem a versenyekre – a lehető legfelkészültebben. De ami az autóban lévő teljesítmény kisajtolását illeti, úgy érzem, egy kicsit küszködtem ezen a hat versenyen.”

Hamilton négy győzelme és két rajtelsősége eddig 137 pontot eredményezett számára hat futam után – tavaly ilyenkor 27 ponttal kevesebbje volt, 2017-ben pedig 33-mal gyűjtött kevesebb egységet hat verseny alatt.

Hamilton ennek ellenére azt mondja, küszködik a gumikkal.

„Nem kétséges, hogy javulni fog a helyzet, ahogy egyre több tudást szerzünk az évad előrehaladtával. Főleg az idei gumik jelentenek kihívást, még szűkebb a működési tartományuk, és nehezebb maximalizálni őket. De gyanítom, jobb lesz a helyzet, ahogy mindenki más számára is.”

„Remélem, hogy egy ponton megoldódnak a problémáim, és képes leszek visszanyerni azt a formát, ami bennem van. Hogy ez a következő versenyen lesz-e, vagy csak 10 futam múlva, nem igazán tudom megmondani. De nagyon-nagyon koncentrálok arra, hogy kijavítsam ezeket a hiányosságokat.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!