Hamilton egy ezreddel előzte meg Alonsót Monzában - F1VILÁG.HU

Hamilton egy ezreddel előzte meg Alonsót Monzában

HIRDETÉS

A McLaren versenyzője, Lewis Hamilton végzett az élen a Forma-1-es Olasz Nagydíj harmadik szabadedzésén. A brit pilóta mögött a ferraris Alonso, valamint meglepetésre Paul di Resta zárt.


A McLaren versenyzője, Lewis Hamilton végzett az élen a Forma-1-es Olasz Nagydíj harmadik szabadedzésén. A brit pilóta mögött a ferraris Alonso, valamint meglepetésre Paul di Resta zárt.

Az utolsó szabadedzésen szombat délelőtt kifejezetten lassan melegedett be a mezőny Monzában, de ez nem is csoda, hiszen a pénteki két, egyenként másfél órás edzésen már el tudták végezni a munka javát.

Az időjárás ezúttal is szebbik arcát mutatta, az aszfalt 32 Celsius-fokos volt, amikor az első autók megtették installációs köreiket a nyarat idéző napsütésben.

Az első mért körre közel negyed órát kellett várni, Nico Hülkenberg 1:30.583 alatt terelte körbe a Force Indiát. Ez az idő nem volt éppen acélos, de a német pilóta nem is volt elégedett a kemény gumikkal, ugyanis nem tudta azokat egy kör alatt ideális állapotba hozni.

Kimi Räikkönen már sokkal jobban kezdett, 1:26.215-tel állt az élre, de nem sokkal utána Lewis Hamilton és Sergio Perez is 1:25-ös időt futott. A folytatásban folyamatosan javultak a köridők, a prímet Hamilton vitte, a McLaren brit pilótája a hétvége eddigi legjobb körét futva az edzés felénél 1:24.687-tel állt az élen.

A fanatikus olasz drukkerek legnagyobb örömére azonban a Ferrarival Fernando Alonso még nála is gyorsabb volt 55 ezredmásodperccel. Mindeközben a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a rivális McLaren garázsában tett látogatást, ahol Ron Denisszel és Jenson Buttonnal is váltott néhány szót.

Bruno Senna könnyedén futott olyan köridőt, amivel a top10-be került, de a visszajátszásokból kiderült, hogy kollégái kétszer is feltartották gyorskörön, vagyis a Williams brazilja valószínűleg még gyorsabb is lehetett volna.

Hamiltont azonban senki és semmi sem hátráltatta, így ő a hajrában az ezúttal lágyabbnak számító közepes keverékeken megelőzte Alonsót. Kettejük közt kisebb már nem is lehetett volna a különbség, hiszen egyetlen ezred döntött a mclarenes javára.

Sebastian Vettel számára a hétvége utolsó tét nélküli edzése nem végződött jól, nagyjából három perccel a leintés előtt autója lelassult, és azt a német kénytelen volt leparkolni a Roggia sikán bukóterében, szerencsére biztonságos helyen, így nem kellett megszakítani a körözést. Vettel a csapatával folytatott rádióbeszélgetésben elektronikus problémára gyanakodott.

Hirdetés

Az időmérő edzés előtti utolsó felkészülési lehetőséget tehát Hamilton nyerte Alonso előtt, a harmadik legjobb idő pedig a váltócsere miatt öthelyes rajtbüntetést kapó Paul di Resta (Force India) neve mellé került.

Mögöttük Felipe Massa (Ferrari), Jenson Button (McLaren) és Nico Rosberg (Mercedes) sorrendben sorakoznak az élcsapatok pilótái. Kimi Räikkönen a nyolcadik helyen zárt, míg a két Red Bull Racing éppen kiszorult a top10-ből, Mark Webber 11., a már említett Vettel 12. lett.

Az Olasz Nagydíj időmérő edzése 14 órakor kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!