Hamilton egy hajszállal Rosberg előtt Austinban - F1VILÁG.HU

Hamilton egy hajszállal Rosberg előtt Austinban

HIRDETÉS

Mercedes elsőséggel zárult a Forma-1-es Amerikai Nagydíj második szabadedzése is. Az első helyen Lewis Hamilton zárt, őt Nico Rosberg, valamint a ferraris Fernando Alonso követte.


Mercedes elsőséggel zárult a Forma-1-es Amerikai Nagydíj második szabadedzése is. Az első helyen Lewis Hamilton zárt, őt Nico Rosberg, valamint a ferraris Fernando Alonso követte.

A második austini gyakorláson szokás szerint főleg a gumikkal, valamint a beállítások finomhangolásával foglalatoskodtak a csapatok: elsőként Valtteri Bottas gurult pályára a Williamsszel, aki az első tréninget kénytelen volt kihagyni, autójában ugyanis a gárda tartalékosa, Felipe Nasr foglalt helyet.

Bottas rögtön meg is futotta első mért körét: 1 perc 44,534 másodperces idővel ugrott a tabella élére, ám a pálya folyamatosan javult a gyakorlás során, az edzést megnyerő Hamilton végül 1 perc 39,085 másodperces idővel zárt az élen.

A brit pilótát ezúttal is a csapattárs, egyben bajnoki kihívó Nico Rosberg követte, a német azonban csak egy hajszálnyival, mindössze 3 ezredmásodperccel maradt el az éllovastól.

Hamilton egyébként az edzés utolsó részét a garázsban töltötte, autójával ugyanis problémák merültek fel: a csapat tájékoztatása szerint egy hidraulikai gubanc ütötte fel a fejét.

A harmadik legjobb időt Fernando Alonso futotta meg a Ferrarival, az ő hátránya azonban már bő 1 másodperc volt a két Mercedeshez képest.

Hirdetés

Daniel Ricciardo negyedik lett, őt Felipe Massa, valamint Kimi Räikkönen követte az ötödik, illetve hatodik pozícióban.

Jól szerepelt a második gyakorláson a jövőre már a Red Bullnál versenyző Daniil Kvyat: a Toro Rosso újonca a hetedik legjobb időt érte el, megelőzve mindkét McLarent, valamint a legjobb tízbe még bekerülő Nico Hülkenberget.

A másik Williamsszel Valtteri Bottas csak tizenegyedik lett, őt Romain Grosjean követte a Lotusszal, aki csapattársához, Pastor Maldonadóhoz hasonlóan megpördült egyszer a pályán. A kissé még poros austini aszfaltcsík egyébként sokakat megtréfált ezúttal is, komolyabb incidens azonban szerencsére nem borzolta a kedélyeket.

A sort a címvédő Sebastian Vettel zárta, ő azonban ma kizárólag a versenytempóra fókuszált, motorcsere miatt ugyanis csak a bokszutcából kezdheti majd meg a vasárnapi futamot, így érdemi eredményt nem is szükséges elérnie a szombati időmérő edzésen.

A második edzés leintése után egyébként ismét kipróbálták a versenyzők az úgynevezett virtuális biztonsági autót – a rendszert Jules Bianchi szuzukai balesete után kezdte el kifejleszteni az FIA, a tervek szerint pedig már jövőre élesben bevetik a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!