Hamilton egy hajszállal szerezte meg a pole-t! - F1VILÁG.HU

Hamilton egy hajszállal szerezte meg a pole-t!

HIRDETÉS

Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén. A brit pilóta mindössze 7 ezreddel verte meg riválisát, egyben csapattársát, Nico Rosberget. A harmadik Ricciardo lett.


Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén. A brit pilóta mindössze 7 ezreddel verte meg riválisát, egyben csapattársát, Nico Rosberget. A harmadik Ricciardo lett.

A szabadedzéseken látottak alapján igencsak kiélezett küzdelemre lehetett számítani Szingapúrban: nemcsak a Red Bull, de a Ferrari is meglehetősen versenyképesnek tűnt – természetesen a Mercedes duója mellett.

A kvalifikáció első etapjában megerősítést nyert, hogy a Ferrari világbajnokaival bizony számolni kell: a Q1-ben Fernando Alonso volt a leggyorsabb, míg Kimi Räikkönen másodikként zárt. A bajnoki tabella éllovasa, Nico Rosberg a hatodik legjobb időt futotta meg, Lewis Hamilton pedig harmadikként várhatta a folytatást.

A Lotus versenyzőjét már az időmérő elején fékhibák hátráltatták, a Q2-ben pedig motorgondjai támadtak.

Az időmérő második szakaszában úgy tűnt, magukra találnak a Mercedesek: a német istálló Nico Rosberg vezetésével megszerezte az első két helyet, majd következett a két Ferrari, Felipe Massa Williamse, illetve a két Red Bull.

Az élmezőny igencsak szoros csatát vívott, így öldöklő küzdelemre volt kilátás a Q3-ban. Az első mért körök után Felipe Massa állt az élre, őt Daniel Ricciardo, illetve a két Ferrari követte. Räikkönen számára aztán jött a hidegzuhany: autójában probléma támadt a motorerővel, így nem folytathatta az időmérőt.

Rövidesen következtek az újabb mért körök, itt már egyre élesedett a küzdelem. Végül Lewis Hamilton volt az, aki örülhetett: a 2008-as év legjobbja 7 ezredmásodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót, míg mellőle, a második sorból Nico Rosberg startolhat majd.

A két Mercedes mögül a két Red Bull startol majd a második sorból, az ötödik helyen pedig Fernando Alonso zárt. Felipe Massa végül hatodik lett, Valtteri Bottas pedig nyolcadik, kettejük közé a műszaki gondokkal küszködő Kimi Räikkönen férkőzött be.

A mclarenes Kevin Magnussen kilencedik lett a mai időmérőn, míg a legjobb tíz helyezett Daniil Kvyat nevével egészült ki.

Hirdetés

A Forma-1-es Szingapúri Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 14 órakor rajtol majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!