Hamilton egy ütőképes autót kér a McLarentől - F1VILÁG.HU

Hamilton egy ütőképes autót kér a McLarentől

HIRDETÉS

Lewis Hamilton csalódottan nyilatkozott a Spanyol Nagydíj után, ahol pont nélkül maradt. A McLaren brit pilótája azonban nincs elcsüggedve, és még nem írja le bajnoki esélyeit, de egy versenyképes autót követel csapatától.

Lewis Hamilton csalódottan nyilatkozott a Spanyol Nagydíj után, ahol pont nélkül maradt. A McLaren brit pilótája azonban nincs elcsüggedve, és még nem írja le bajnoki esélyeit, de egy versenyképes autót követel csapatától.

A bajnoki címvédő már korábban jelezte, hogy nem várjanak tőle sokat a hétvégi versenyen, ugyanis már a téli tesztek alkalmával kiderült, a katalán ring nem fekszik az idei versenygépnek.

Bár a hibrid rendszernek köszönhetően kiválóan rajtolt, a fűre kényszerítették, így az utolsók között vehette be az első kanyart, sőt a rajt utáni baleset miatt – melybe kis híján belekeveredett – szintén vissza kellett vennie.

Ezt követően nagyon keményen hajtott, hogy sikerüljön pontszerző helyen végeznie, ám végül csak a kilencedik helyig jutott. Hamilton elmondta, néha olyan volt, mintha jégen vezetett volna, ugyanis alig volt tapadása autójának, sőt a második etapban teljesen elfogytak hátsó abroncsai.

“Mit is tehettem volna?” – tette fel a költői kérdést a brit versenyző a futam után a BBC televízió helyszíni riporterének.

“Teljes szívemből versenyeztem, ahogy azt mindig is teszem. Mindössze az autó volt az, ami nem működött megfelelően. Nem volt tapadásom. Bosszantó, hogy a McLaren nem tud egy olyan autót biztosítani számomra, amivel megvédhetném a világbajnoki címem. Rossz az autó, pedig mindent beleadtam. Egyszerűen nincs remény.”

Mindezek ellenére, a brit versenyző dicsérő szavakkal illette csapatát, és bár tisztában van azzal, hogy nincs könnyű helyzetben, egyelőre nem írja le bajnoki esélyeit az idei évben.

“Még csak a bajnokság felénél sem járunk. Jelen állás szerint természetesen nincs meg a megfelelő autónk ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, azonban a csapat fantasztikus munkát végzett, és minden hétvégén fantasztikusan dolgozik” – magyarázta, mikor arról kérdezték, lát-e még esélyt a címvédésre.

A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh elmondta, bízik abban, hogy túl vannak idei legnehezebb versenyükön, és ezután már csak jobb jön.

“Előre jeleztük, hogy ez a verseny lesz a szezon mélypontja számunkra, és ez be is jött” – mondta a brit szakember a csapat közleményében.

Hirdetés

“Két hét múlva Monaco következik, ahol egy teljesen más pályán fogunk versenyezni, ami sokkal jobb lehet számunkra. Azonban tisztában vagyunk azzal, hogy még messze nem állunk ott, ahol állni szeretnénk, így továbbra is keményen fogunk dolgozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!