Hamilton: Egyelőre semmi okom a távozásra - F1VILÁG.HU

Hamilton: Egyelőre semmi okom a távozásra

HIRDETÉS

A brit versenyző elmondta, amíg csapata versenyképes autót biztosít számára, nincs oka arra, hogy elhagyja az alakulatot – noha nemrégiben a Red Bull-lal hozták összefüggésbe.



Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes versenyzője nemrégiben elmondta, amíg csapata versenyképes autót biztosít számára, nincs oka arra, hogy elhagyja az alakulatot – noha nemrégiben felmerültek olyan lapértesülések, melyek szerint a brit pilóta a Red Bull felé kacsintgat.

A 2008-as év világbajnoka – kinek kiábrándítóan sikerült az elmúlt két nagydíjhétvége – jelenleg a bajnoki tabella negyedik helyét foglalja el, hátránya 76 pont a listavezető Sebastian Vettellel szemben.

Az Autosport című brit szaklap hétfőn arról számolt be, hogy a McLaren versenyzője a hétvégi Kanadai Nagydíjon a Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerrel folytatott privát beszélgetést az osztrák istálló motorhome-jában, melyet követően rögtön megindultak a találgatások arról, hogy Hamilton hol folytatja majd pályafutását, miután 2012 végén lejár a szerződése a wokingi gárdánál.

Hamilton nemrégiben kijelentette, hosszú távra tervez a Forma-1-ben, és amíg jelenlegi csapata versenyképes autót biztosít számára, addig nincs oka a váltásra.

„Úgy nőttem fel, hogy világbajnok akarok lenni, és még egyértelműen nem értem el mindent, amit szerettem volna a Forma-1-ben” – mondta a brit versenyző.

„Szóval nyilvánvalóan annyi időt töltök majd el itt, amennyit csak lehet, hogy elérjem mindazt, amit szeretnék. Ami pedig a csapatot illeti: nagyon szerencsés vagyok, hogy a McLaren tagja lehetek, mely egyike a legjobb alakulatoknak, és mely nagyszerű történelemmel rendelkezik. Most pedig a rendelkezésünkre áll egy olyan autó, mely képes a győzelemre, mint azt a csapattársam is bizonyította az elmúlt hétvégén.”

„Mi vagyunk az egyetlen csapat a Red Bullon kívül, mely versenyt nyert idén, szóval nem igazán tudom, miért is kéne távoznom, ha van egy versenyképes autóm.”

„Szóval amíg van egy olyan autók, mely képes elvégezni a feladatot, addig nincs okom arra, hogy távozzam.”

Hirdetés

Újságírók megkérdezték Hamiltont a Chistian Hornerrel folytatott eszmecseréről is, mellyel kapcsolatban a McLaren versenyzője elmondta, szinte valamennyi csapatvezetővel jó kapcsolatot ápol.

„Nos, szinte valamennyi menedzsert, csapatfőnököt ismerek, mint ahogy rengeteg mindenkit az összes csapatnál. Jól ismerem Stefano Domenicalit, és szinte állandó jelleggel beszélgetünk, akárcsak Norbert Hauggal és Christiannal.”

„Amikor a Forma-3-ból a GP2-be kerültem, volt egy találkozóm Christiannal, amikor ő egy, a Red Bull által támogatott csapatot irányított, azt hiszem, akkor még a Forma-3000-be.”

„De mindenkit ismerek, szóval egy hétvége során nagyon sok emberrel beszélgetek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!