Hamilton elárulta, figyelmeztette Vettelt a bakui incidens után - F1VILÁG.HU

Hamilton elárulta, figyelmeztette Vettelt a bakui incidens után

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Mercedes négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, a Bakuban történtek után személyesen figyelmeztette bajnoki riválisát, Sebastian Vettelt, hogy még egyszer ne legyen ilyen „tiszteletlen” vele a versenypályán.

Vettel az Azeri Nagydíjon, a biztonsági autó bentléte alatt húzódott autójával Hamiltoné mellé, majd nemes egyszerűséggel nekiment balról, mert úgy érezte, a brit féktesztelte őt ezt megelőzően.

A telemetriai adatok később megállapították, Hamilton nem volt szabálytalan, Vettelt pedig manőveréért megbüntették a bakui versenyen.

„Amikor később beszéltem vele, úgy voltam vele, hogy ’ez a tiszteletlenség jele, szóval még egyszer ne légy ilyen tiszteletlen velem, mert problémáink lesznek’” – mondta Hamilton a Motorsport.tv kérdésére.

„Soha nem csináltam ilyet senkivel. Fogalmam sincs, mire gondolt, még nem voltam ilyen helyzetben. Gondolom, az emberek másképp reagálnak nyomás alatt.”

Hamilton azt mondja, nem akart nagy ügyet csinálni a dologból, ezért visszafogottan reagált a történtekre.

„Azt gondolom, vannak különféle módjai annak, ahogy az ember kezelheti a dolgokat. Tudtam, miért voltam ott, és nem engedtem, hogy bármi is megakadályozzon abban, hogy véghez vigyem. Nem engedtem, hogy olyat mondjak, vagy úgy reagáljak, ami negatív örvényt generál, és ami miatt eltávolodok végső célomtól.”

„És természetesen ahogy gyűjti a tapasztalatokat az ember, úgy tanulja meg elrendezni a különféle dolgokat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!