Verstappen vs. Ocon

Hamilton elárulta, hiányozni fog-e neki Alonso

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Bár voltak zűrös időszakaik korábban, Lewis Hamilton azt mondja, hiányozni fog a Forma-1-ből az idény végén távozó Fernando Alonso.

Bár voltak zűrös időszakaik korábban, Lewis Hamilton azt mondja, hiányozni fog a Forma-1-ből az idény végén távozó Fernando Alonso.

Alonso 2007-ben Hamilton csapattársa volt a McLarennél, kettejük viszonya azonban korántsem volt felhőtlen, a vb-címért folytatott küzdelem során olyannyira elfajult, hogy a spanyol az idény végén távozott a csapattól.

Azóta a két versenyzőnek persze már nincsenek konfliktusai, kölcsönösen tisztelik egymást, Hamilton pedig azt mondja, hiányozni fog a Forma-1-ből Alonso.

„Voltak szép és kevésbé szép időszakaink is” – mondta az ötszörös világbajnok, amikor Alonsóról kérdezték.

„Nem igazán tudom, mit mondjak még. Azóta felnőttünk… ő nyilván előbb itt volt, mint én, és hihetetlen dolgokat ért el, mielőtt én megérkeztem, és részben ez is az oka annak, hogy én itt vagyok. Kiváltság volt egy olyan érában versenyezni, mint amilyenben ő is versenyzett.”

Arra a kérdésre, hogy hiányozni fog-e neki Alonso, Hamilton így felelt: „Hogy hiányozni fog-e nekem? Igen, szerintem a sportnak hiányozni fog.”

„Ami azt illeti, nem érzem úgy, hogy valaha is személyes problémáim voltak Fernandóval. Akkoriban sokkal inkább arról szólt az egész, ahogy a csapat működött, vagy amilyen helyzetbe kerültünk, és ez hogyan lett kezelve.”

Hamilton felidézte a 2007-es idényt is, amikor Alonso csapattársa volt a McLarennél.

„Nem gondolom, hogy voltak köztünk problémák, kivéve persze, hogy le akartuk győzni egymást, és ki akartuk nyírni egymás köreit a pályán! Akkoriban sokat játszottunk együtt az NBA 2K-vel, vagy mi is volt akkoriban. Szóval a pályán kívül elég harmonikus volt a dolog.”

„Persze már idősebbek vagyunk, és nagyon tiszteljük egymást – szeretném azt gondolni, hogy jobban, mint valaha. És nem hiszem, hogy ez változni fog. Remélem, hogy Fernando azért a közelben lesz, vagy legalább látjuk őt a jövőben, mert mindig nagyon tiszteltem őt versenyzőként. A legjobbakat kívánom neki a jövőre.”

 

Kapcsolódó cikkek

Hamilton sérült autóval versenyzett Melbourne-ben

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának padlólemeze a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ez pedig megmagyarázhatja, miért volt jócskán elmaradva csapattársától, Valtteri Bottastól a szezon első versenyén.

Videó: Ilyen volt Hamilton pole-köre Melbourne-ben

Forma-1-es pályafutása 84. rajtelsőségét szerezte az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén Lewis Hamilton. A brit versenyző gyorskörét az F1 Youtube-csatornájának köszönhetően most újra megnézheted. Ehhez nem kell mást tenned, mint a lenti lejátszó elindítása után a ’Megtekintés a Youtube-on’ feliratra kattintani.

Hamiltoné a pole, a Ferrari lemaradt Melbourne-ben!

Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a 2019. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat első időmérő edzésén, Ausztráliában. A melbourne-i kvalifikáción Valtteri Bottas lett a második, Sebastian Vettel pedig jelentős lemaradással csak harmadik.

Friss hírek