Verstappen vs. Ocon

Hamilton elárulta, kapott ajánlatot egy rivális csapattól

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

Semmiféle lehetőséget nem adott a rivális csapatoknak a Mercedesszel nemrég szerződést hosszabbító Lewis Hamilton, habár elárulta, volt olyan, aki megkörnyékezte őt.

A négyszeres világbajnok kontraktusát 2 évvel hosszabbította meg a német istálló, így Hamilton 2020 végéig biztosan a Mercedes versenyzője marad.

Hamiltont természetesen a bejelentés után megkérdezték arról, kapott-e ajánlatot a Ferraritól vagy a Red Bulltól.

„Hogy a többiek megkörnyékeztek-e: egyvalaki igen. De semmi esélyt nem adtam neki!” – mondta a címvédő.

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari volt-e a kérője, Hamilton így felelt: „Azt feltételeztek, amit csak akartok!”

Hamilton azt mondja, aktívan soha nem kutatott egyéb lehetőségek után, és már korán világossá tette Toto Wolffnak, hogy a Mercedesnél akar maradni.

„Toto egy remek ember, egy nagyszerű menedzser, akinek remek kapcsolatban vagyunk, ami egyre erősödött. Nyilván voltak hullámvölgyek, mint minden kapcsolatban, de nagyon sokat fejlődött a dolog, és igazán értékelem, hogy Toto ilyen türelmes velem.”

„A legtöbben nem adtak volna nekem ennyi időt, de ez is jól mutatja, milyen bizalom van köztünk. Kezdettől fogva azt mondtam, ’nem nézelődök máshol, nem tárgyalok senkivel, még csak nem is nézem, hogy milyen egyéb lehetőségeim vannak. És bár tudom, hogy vannak versenyzők, akik felhívnak téged, bízom abban, hogy nem gondolkodsz másban, szóval nem kell kapkodnunk’.”

Hamilton elárulta, az új szerződés alapjaiban már jó ideje megállapodtak, csupán a részleteket kellett még tisztázni.

„A pontos dátumra nem emlékszem. De vagy Monaco előtt, vagy után. És aztán voltak apróságok, amiket megvitattunk. ’Hé, Toto, változtathatok ezen? Szerintem inkább ezt kellene csinálni, nem azt’.”

„Év elején kezdtünk el egyeztetni, aztán pár hónappal később beszéltünk, néhány napig tárgyaltunk, majd azt mondtam, ’ez túl stresszes, térjünk vissza rá, ha már túl vagyunk pár futamon’.”

„Folyton csak halasztgattam a dolgot. A szerződés már megfolt, egyszerűen nem éreztem azt, hogy sietnünk kell vele – úgy voltam vele, hogy majd megcsináljuk, ha készen állunk. És aztán leültünk otthon és gyorsan átrágtuk magunkat rajta.”

 

Kapcsolódó cikkek

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek