Hamilton elárulta, miért hasznos, hogy nincs tétje az utolsó versenyeknek

2019 Brazilian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, köszönhetően annak, hogy már bebiztosították újabb vb-győzelmüket, a szezon hátralévő versenyein nagyobb szabadságot kapnak, és agresszívebbek lehetnek.

Hamilton az Amerikai Nagydíjon biztosította be F1-es pályafutása hatodik világbajnoki címét, a Mercedes pedig még Japánban szerezte meg az újabb konstruktőri elsőséget.

Bár Hamilton azt mondja, továbbra is a győzelem motiválja, elismerte, a szezon utolsó két versenye kiváló lehetőség lesz számukra ahhoz, hogy új dolgokat próbáljanak ki.

„Egy kicsit agresszívebbek tudunk lenni” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Kipróbálhatunk különféle stratégiákat, eltérő módszereket a versenyhétvégék tekintetében, és új folyamatokat. Gyakorlatilag van két szabad versenyhétvégénk arra, hogy új dolgokkal kísérletezzünk, amiket alkalmazhatunk majd jövőre. Jövőre ráadásul kevesebb tesztlehetőségünk is lesz az első futam előtt. Ha jól tudom, a szokásos 8 nap helyett csak 6 napot tesztelhetünk.”

„Szóval minden apró előny kifizetődhet, amit bizonyos dolgok megváltoztatásával, illetve alkalmazásával érhetünk el. Ez a célunk.”

A Mercedes csapatával egyébként Interlagosba nem utazott el Toto Wolff, Hamilton viszont azt mondja, nem nagyon érzékeli mindezt.

„Annyira jelen van ő ebben a csapatban, hogy bár most nincs itt, olyan, mintha itt lenne! Minden neki köszönhető, az emberek is miatta vannak az adott pozíciókban, és mindenki úgy dolgozik, mint bármikor máskor.”

„Egyszerűen arról van szó, hogy nem látjuk őt a bokszutca falánál, illetve a meetingeken. De tudom, hogy a vonal másik végén ott van az értekezleteken, és hall mindent, amiről beszélünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél