Hamilton elégedett a McLaren újításaival - F1VILÁG.HU

Hamilton elégedett a McLaren újításaival

HIRDETÉS

Lewis Hamilton szerint csapata kiválóan dolgozott az elmúlt két hétben, és a Kínai Nagydíjra szánt aerodinamikai újításai, beleértve a meghosszabbított diffúzort, sokat javítottak az MP4/24 teljesítményén és kezelhetőségén.

Lewis Hamilton szerint csapata kiválóan dolgozott az elmúlt két hétben, és a Kínai Nagydíjra szánt aerodinamikai újításai, beleértve a meghosszabbított diffúzort, sokat javítottak az MP4/24 teljesítményén és kezelhetőségén.

A McLaren borzalmasan gyengén kezdte az évet, az első két versenyen mindössze csak egyetlen pontot sikerült szereznie, azonban úgy tűnik, a tavalyi éllovas kezd magára találni, és új fejlesztéseivel valamelyest közelebb került ellenfeleihez.

A wokingi alakulat reagált a leggyorsabban a Fellebbviteli Bíróság szerdai döntésére, miszerint szabályos a vitatott duplafedelű diffúzor, ugyanis alig telt el néhány nap az ítélet kihirdetése után, máris előrukkolt egy hosszított elrendezéssel.

Más újítások is felkerültek az autóra, melyek közül talán az egyik legszembetűnőbb a módosított (hat elemből álló) első szárny.

Hamilton a délelőtti szabadedzésen szárnyalt, az első helyre repítette versenyautóját, és bár a második tréningen csak a tizenharmadik helyen végzett, elégedetten nyilatkozott a nap végén, mert tetszettek neki az új fejlesztések.

“Már az első perctől kezdve érezhetően jobb volt az autó” – mondta a bajnok. “Jóval nagyobb stabilitást és leszorító erőt éreztem az első tengelyen. Mindenképpen úgy vélem, sikerült előrelépést elérnünk erre a versenyre.”

“Az autót jóval erősebbnek érzem a kanyarokban, és azt gondolom, jó alapunk van a hétvége további részére, így magabiztosan várhatjuk a folytatást.”

Csapattársa, Heikki Kovalainen a sima diffúzorral szerelt autóval gördült pályára a mai edzéseken, ám ő is kipróbálhatta az új első szárnyelemet. Bár egy kisebb hidraulikus probléma miatt nem tudta megfelelően használni az állítható első terelőszárnyat, a finn versenyző szintén elégedetten nyilatkozott.

“Lenyűgözött a hétvégi versenyre szánt javítócsomag” – mondta Kovalainen, aki jobban szerepelt, mint márkatársa a délutáni tréningen, ahol a kilencedik lett. “Természetesen még sok munka vár ránk, hogy tökéletesítsünk az egyensúlyon, de az autó jóval stabilabb ezen a pályán.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh a következőkkel folytatta: “Mind a pályán, mind a gyárban dolgozó csapat fantasztikus munkát végzett, mert nekik köszönhetjük, hogy a javított karosszéria elemeket már Sanghajban bevethetjük. Az első jelek azt mutatják, hogy a javítócsomag segítségével versenyképesebbek leszünk, mint korábban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!