Hamilton elégedett idei első tesztjével - F1VILÁG.HU

Hamilton elégedett idei első tesztjével

HIRDETÉS

A McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton elégedettségének adott hangot, miután szerdán visszatért a versenypályára, és kipróbálta csapata vadonatúj versenyautóját a portugál Algarvében.

A McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton elégedettségének adott hangot, miután szerdán visszatért a versenypályára, és kipróbálta csapata vadonatúj versenyautóját a portugál Algarvében.

A brit pilóta azóta nem ült versenyautóban, hogy a tavalyi szezonzáró Brazil Nagydíjon megszerezte a világbajnoki címet, így már alig várta, hogy pályára gördülhessen a McLaren vadonatúj autójával, az MP4/24-gyel.

Hamilton a csapat tesztpilótájától, Pedro de la Rosától vette át a volánt, aki az elmúlt napokban már pár száz kilométert teljesített az új autóval.

A világbajnoki címvédőnek szerencséje volt, ugyanis az elmúlt két nappal ellentétben, végre kisütött a nap a portugál ringen, így a csapatoknak lehetőségük nyílt arra, hogy a hét először, feltegyék autóikra a slick gumikat.

“Nagyon jó volt visszatérni, és ismét a csapattal dolgozni. Úgy éreztem, mintha alig hagytam volna ki néhány napot, mert nagyon könnyű visszatérni a megszokott kerékvágásba” – mondta Hamilton a riportereknek Portugáliában.

“Lenyűgöző arra gondolni, hogy miközben szinte az egész telet Wokingban töltöttem, a két hónapja megrendezett Brazil Nagydíj óta nem vezettem forma-1-es versenygépet, mégis minden olyan megszokott volt a mai napon.”

Hamilton összesen 81 kört teljesített, és a tabella harmadik helyén végzett, bár egy kisebb elektronikai meghibásodás miatt lefulladt motorja az egyik visszafordítóban a délelőtt folyamán, így egy kis időre kiesett a munkából.

A brit pilóta azonban nem tulajdonít ennek különösebb jelentőséget, ahogy az időket sem tartja lényegesnek.

“Az első teszt csakis arról szól, hogy megismerkedj az autóval, hozzászokj az új szabályokhoz, és ellásd visszajelzésekkel a mérnököket. Ez nem arról szól, hogy te szerezd meg a legjobb köridőt” – magyarázta.

“Örülök, hogy azt mondhatom, az autó rendben van, sokat fejlődtünk a téli időszak alatt, és már alig várom, hogy kivehessem a részem a fejlesztésekből még a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt.”

Hirdetés

Mivel a szabályok drasztikusan megváltoztak, a csapatoknak minden eddiginél nehezebb a dolguk, amivel Hamilton is tökéletesen tisztában van.

“Egy hihetetlenül zsúfolt téli időszak elé nézünk” – mondta. “Még csak egy napot töltöttem az új autóval, és még rengeteg a teendőnk az elkövetkezendő időszakban.”

“A szezonközi tesztkorlátozásokkal, illetve azzal a kevés tesztprogrammal, ami előttünk áll, egyértelmű, hogy nagyon hatékonynak kell lennünk, és ez az időszak minden csapat számára döntő fontosságú.”

A McLaren holnap tovább folytatja a munkát, ám a tesztek zárónapján Hamilton csapattársa, Heikki Kovalainen próbálhatja ki az új versenygépet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!