Hamilton: Elértem pályafutásom csúcspontját - F1VILÁG.HU

Hamilton: Elértem pályafutásom csúcspontját

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton nem talált szavakat monacói futamgyőzelme után, amely állítása szerint mindig is pályafutása csúcspontja marad hátralévő életében.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton nem talált szavakat monacói futamgyőzelme után, amely állítása szerint mindig is pályafutása csúcspontja marad hátralévő életében.

Hamilton túlélte a kaotikus futamot a hercegségben, és álomgyőzelmével átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

A brit versenyző bevallotta, az utolsó körökben példaképe, a néhai Ayrton Senna járt a fejében, aki nem kevesebb, mint hat győzelmet aratott a hercegségben.

“Biztos vagyok benne, hogy ez lesz pályafutásom csúcspontja, és ez a siker végig fog kísérni hátralévő életem során” – mondta meghatottan Hamilton.

“Az utolsó körökben Ayrtonra gondoltam, aki szintén nyert ezen a pályán, amit meg tudtam ismételni, és ez fantasztikus. Köszönetet szeretnék mondani a pályán, és a gyárban dolgozóknak. Továbbá családomnak és barátaimnak.”

A McLaren versenyzője a futam elején, kis híján összetörte autóját, mikor nekiért a szalagkorlátnak a kikötőben, és jobb hátsó defektet kapott. Hamilton azonnal kiállt a boxba új gumikért, ám már ekkor olyan nagy volt az előnye, hogy a negyedik pozícióban folytathatta tovább a körözést.

“Jól kaptam el a rajtot” – magyarázta. “Kényelmesen éreztem magam az autómban a rajtnál, tudtam, hogy fel tudom majd venni a versenyt Massával, de nem sok mindent láttam, hiszen hatalmas volt a vízfüggöny előttem.”

“Aztán a Tabac kanyarban áthajtottam egy vízátfolyáson, ami megdobta az autómat, és a falnak csapódtam. Tudom, hogy csak hozzáértem, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy defektet kapjak. Azonnal szóltam a csapatnak, akik előkészültek a fogadásomra. Kiválóan dolgoztak.”

Hamilton közel negyven másodperces előnye egy szempillantás alatt lenullázódott Nico Rosberg balesete után, mikor ismét pályára küldték a biztonsági autót. A brit versenyző azonban egy pillanatig sem volt ideges, mert tudta, van még tartalék benne, és autójában.

“Ilyen időben, mikor egyszer vizes, egyszer száraz az aszfalt, a legfontosabb dolog az, hogy pályán tartsd az autódat. Nem egyszerű, mert folyamatosan csúszkálsz a vízátfolyásokon. Szerencsére változtattunk a stratégián, és ez bejött. Nagyon jó volt a sebességem.”

Hirdetés

“Közel egy másodpercet vertem a többiekre a verseny alatt, így nem volt túlságosan nehéz dolgom. Jól éreztem magam, kérdeztem, hogy menjek-e gyorsabban, de a csapat leállított. Szóval negyven másodperccel vezettem, majd bejött a biztonsági autó.”

Hamilton jelenleg három ponttal előzi meg Raikkönent, és vezeti a világbajnokságot hat futam után.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!