Hamilton élete legváratlanabb sikeréről beszél - F1VILÁG.HU

Hamilton élete legváratlanabb sikeréről beszél

HIRDETÉS

A McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton két nappal a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után is nehezen tudja elhinni, hogy a mezőny végéről rajtolva, egy bevallottan nem túl jó autóval a harmadik helyen végzett a hétvégén Melbourne-ben.

A McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton két nappal a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után is nehezen tudja elhinni, hogy a mezőny végéről rajtolva, egy bevallottan nem túl jó autóval a harmadik helyen végzett a hétvégén Melbourne-ben.

A világbajnoki címvédő már a múlt hét elején jelezte rajongóinak, hogy ne várjanak tőle túl sokat a szezonnyitón, ugyanis autója messze nem olyan jó, mint azt várták tőle.

Hamilton azt is hozzátette, hogy már a pontszerzésnek is örülne, arról még csak álmodni sem mert, hogy az első háromban végez, különösen úgy, hogy borzalmasan gyengén kezdett és az időmérőn szinte már az első etapban kiesett.

A futamon azonban kiválóan vezetett, távol tartotta magát az incidensektől, és egyenletes teljesítményt nyújtva végül a harmadik helyen végzett, miután megbüntették az előtte befutó Jarno Trullit, aki sárga jelzés alatt előzte vissza a biztonsági autó mögött.

“Ez volt forma-1-es karrierem legváratlanabb eredménye, és igen, talán most vezettem a legjobban” – mondta Hamilton. “Egy igazi harcos vagyok, aki soha nem adta fel karrierje során, bárhol is versenyzett, és ez ezen a hétvégén is igaz volt.”

“Megtanultam, hogy az utolsó pillanatokig küzdeni kell. Ezt a tavalyi szezonzáró Brazil Nagydíjon is megmutattam, mikor vesztett helyzetben a végsőkig küzdöttem, ahogy most is Melbourne-ben.”

“Hihetetlenül keményen hajtottam minden egyes körben, és a csapattal is folyamatosan tartottam a kapcsolatot, hogy miként kerülhetnék közelebb az élmezőnyhöz. Egy kiváló eredmény született számomra, és a csapat számára egyaránt. A stratégiánk tökéletes volt, a csapat fantasztikusan dolgozott, és minden a helyén volt.”

“Azt gondolom, hogy a tizennyolcadik pozícióból rajtolva a harmadik helyen végezni, egy igen komoly eredmény” – folytatta a bajnoki címvédő, aki továbbra is hisz csapata feltámadásában.

“Nem felejtettünk el győzni. Egy világklasszis csapat vagyunk, és bár egyelőre nem vagyunk az élen, a McLaren Technology Centerben minden adott ahhoz, hogy minél hamarabb visszatérjünk az élre.”

“Az összes dolgozónk tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy futamgyőzelmeket szerezzünk, és harcba szálljunk a bajnoki címért. Ezért is vagyok olyan biztos abban, hogy hamarosan ismét visszatérünk az élre” – tette hozzá Hamilton.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!