Hamilton elismerte, Bottas jobb beállításokat választott

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.18 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W4GD6TUN2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton elismerte, jobban tette volna, ha olyan beállításokat választ a spielbergi versenyhétvégére, mint amilyeneket csapattársa, Valtteri Bottas választott magának.

Hamilton a 2. rajtpozícióból kezdi meg az ausztriai versenyt, miután 19 ezredmásodperccel elmaradt a finn idejétől a szombati időmérő edzésen.

A Mercedes versenyzője viszont így sem csalódott, nagyon örül csapata sikerének.

„A mai egy nagyszerű eredmény a csapat számára. Nagyon örülök ennek az első és második helynek” – mondta a címvédő.

„Gratulálok Valtterinek, ma ő volt a jobb. Egy teljesen más irányba indult el a beállításokkal, és utólag belegondolva talán nekem is így kellett volna tennem… Nagyon hálás vagyok a csapat kemény munkájáért, a gyárban dolgozók hozzásegítettek minket ahhoz, hogy javítsunk az autón, előrelépjünk és kibéreljük az első rajtsort.”

„Ezen a pályán nagyon nehéz követni egy másik autót, szóval általában nem sok előzés van. Viszont meglátjuk, hogy a három DRS-zóna jelent-e majd valamilyen különbséget.”

Hamilton a verseny után elárulta, érdekes adaléka lesz a holnapi versenynek az, hogy ők az ultralágy gumikkal kezdi meg a futamot, szemben a Red Bull-lal és a Ferrarival, akik a szuperlágyakkal startolnak. A brit persze ekkor még nem tudta, hogy Sebastian Vettelt 3 rajthelyes büntetéssel sújtják Carlos Sainz feltartása miatt, így nem ő indul majd közvetlenül mögüle.

„A Ferrari az ultralágy gumikon rajtol majd, miközben a Red Bull és mi a szuperlágyakon – ez pedig érdekes lesz. Van némi teljesítménykülönbség a két gumi között, úgyhogy nehéz lesz Vettelt hátul tartani a rajtnál, de mindent beleadok majd. Szoros verseny lesz, de remek pozícióból várhatjuk a startot.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!