Hamilton elismerte, elgondolkodott a visszavonuláson - F1VILÁG.HU

Hamilton elismerte, elgondolkodott a visszavonuláson

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, bár jelenleg még nem tervezi visszavonulását, volt idő, amikor megfordult a fejében, hogy befejezi.

A brit versenyző jelenleg érvényes szerződése 2018 végéig szól a Mercedesnél, nemrég pedig úgy nyilatkozott, még évekig szeretne a német istálló színeiben versenyezni.

Hamilton jelenleg jó úton halad pályafutása negyedik vb-győzelme felé – előnye 28 pont a tabellán riválisa, Sebastian Vettel előtt úgy, hogy az idei bajnokságból még hat verseny van hátra.

A Mercedes versenyzője elárulta, való igaz, hogy korábban megfordult már a fejében a visszavonulás, most azonban nagyon élvezi az F1-es versenyzést.

„Voltak pletykák erről, és kétségtelen, hogy gondolkodtam rajta. Voltak idők, amikor azt gondoltam, vannak más dolgok, amiket csinálni akarok” – ismerte el a háromszoros világbajnok.

„De amikor egy ilyen heves küzdelemben vagyunk, mint most, jobban imádom, mint valaha. Az edzések, a rengeteg kemény munka, amit belefektetsz, és meg tudod mutatni a képességeidet, az a legnagyszerűbb érzés.”

„Szóval addig fogom csinálni, amíg képes vagyok erre.”

Hamilton elárulta, tudatosan építi jövőjét arra az esetre, ha egy napon hátat fordít a Forma-1-ben.

„Minden évben kiértékelem a terveket. Ha megnézzük a régmúlt Forma-1-es versenyzőit, láthatjuk, hogy amikor az F1-ben voltak, a figyelem középpontjában éltek, a világ tetején voltak, de onnan egyfajta lejtmenet kezdődött.”

Hirdetés

„Az ember nem keres már annyi pénzt, nincsenek olyan óriási lehetőségek, hiszen rengeteg ideig élt ebben a világban – én 8 éves korom óta vagyok benne.”

„Az elmúlt 5-6 évben nagyon azon voltam, hogy kiderítsem, mi az, amit élvezek a sporton kívül – ha tehát majd abbahagyom, el tudok sétálni, és tudok más dolgokat csinálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!