Hamilton elismerte, hogy hibázott

Lewis Hamilton bevallotta, hogy csakis saját magát okolhatja, amiért nem tudott harcba szállni Sebastian Vettellel a pole pozícióért a Japán Nagydíj időmérőjén, ahol elaludt.


Lewis Hamilton bevallotta, hogy csakis saját magát okolhatja, amiért nem tudott harcba szállni Sebastian Vettellel a pole pozícióért a Japán Nagydíj időmérőjén, ahol elaludt.

A McLaren brit versenyzője kiváló tempót diktált az időmérő egészében, azonban egy apró hiba miatt végül nem tudta időben megkezdeni utolsó mért körét, így csak a harmadik pozícióból vághat neki a vasárnapi Japán Nagydíjnak.

Hamilton az utolsó sikánhoz közeledett utolsó mért köre előtt, mikor lelassított, hogy legyen elég hely maga előtt, ám a mögötte érkező Mark Webber és Michael Schumacher kétoldalt elment mellette, így már nem volt elég ideje felérni újabb gyorskörére.

Bár első nekifutásból rátámadt ellenfeleire, Hamilton a BBC Sportnak elmondta, hogy csakis magának köszönheti, hogy elbaltázta a lehetőséget, hogy véget vessen a Red Bull egyeduralmának az idei évben, és az energiaital-gyárosok győzelmi sorozata megszakadjon a kvalifikációs tréningeken.

„Előbb kellett volna kihajtanom a pályára, de módosítottak a szárnyamon és túl későn indultam el” – mondta Hamilton.

„Mikor már a pályán voltam, azon dolgoztam, hogy legyen elég hely köztem és Jenson között, lelassítottam az utolsó sikánban, aztán Mark a semmiből ott termett, kis híján nekem jött, így el kellett kerülnöm, míg Michael a külső íven volt, áthajtott a füvön, igen érdekes pillanat volt. Ezt követően pedig már nem tudtam megkezdeni a gyorskörömet.”

„A csapat folyamatosan közölte velem, hogy mikor kell megkezdenem a kört, de ez nem egy csapatdöntés volt, én hibáztam.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azonban védelmébe vette versenyzőjét, és elmondta, hogy a csapatnak is legalább annyi sara van, mint magának Hamiltonnak.

„Hogy sportszerűek legyünk Hamiltonnal, az igazat megvallva, nekünk is határozottabban kellett volna fellépnünk és pontosan információkat kellett volna adnunk neki, hogy éppen mennyi ideje is van felérni gyorskörére” – mondta a szakember.

„Nagyon szűkös volt, és mindenki megpróbált lemaradni, hogy a lehető legnagyobb legyen az űr előtte. Nehéz helyzet volt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!