Hamilton elismerte, nagyon óvatos volt Verstappen ellen

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A világbajnoki pontversenyt magabiztosan vezető Lewis Hamilton a vasárnapi Egyesült Államok Nagydíját követően elismerte, rendkívül óvatos volt, amikor harcba szállt Max Verstappen ellen Austinban.

A világbajnoki pontversenyt magabiztosan vezető Lewis Hamilton a vasárnapi Egyesült Államok Nagydíját követően elismerte, rendkívül óvatos volt, amikor harcba szállt Max Verstappen ellen Austinban.

Mivel Hamilton és a Mercedes kétkiállásos taktikával teljesítette a távot vasárnap, kénytelen volt felzárkózni, mivel Max Verstappen, illetve a versenyt megnyerő Kimi Räikkönen egy kerékcserével tervezett.

Pár körrel a leintés előtt Hamilton Verstappen ellen indított támadást, és bár jót csatázott a hollanddal, szemmel láthatóan óvatos volt, nehogy összeütközzenek, és veszélybe sodorja idei bajnoki címét.

„Nagyon-nagyon óvatosnak kellett lennem, amikor navigáltam körülöttük” – ismerte el Hamilton, aki a vasárnapi futamot végül a 3. helyen zárta, így 70 pontra nőtt előnye az összetettben Vettel előtt.

„A bajnokságokat nem úgy nyerik, hogy harcolnak, és buta hibákat követnek el. Keresztülmentem a kanyaron, és nagyon sok helyet hagytam neki, hogy még véletlenül se akaszkodjunk össze, és ne üssön ki, hiszen nem tudtam, hogy alulkormányzott lesz-e az autója és nekem ütközik, vagy agresszív lesz-e.”

Hamilton azt viszont elárulta, ha Vettel ellen kellett volna csatáznia, „sokkal határozottabb és agresszívebb lett volna”.

„Ezek a srácok feltehetően ugyanannyira meg akarják nyerni a versenyt, mint én, ugyanakkor viszont hajlandóak is kockáztatni. Nekem viszont nem szükséges. Gyűjtenem kell a pontokat, és hosszú játékot kell játszanom.”

„Egy részem persze szeretne minden kockázatot bevállalni, hogy megszerezze a győzelmet, de van egy másik oldalam, amelyik azt mondja, hogy el kell végeznem a dolgomat.”

„Ha például agresszív lettem volna Max ellen, Seb végezhetett volna a harmadik vagy második helyen, és területet veszítettem volna, szóval szerintem jól döntöttem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek