Hamilton ellátogat Senna sírjához - F1VILÁG.HU

Hamilton ellátogat Senna sírjához

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes brit újonca, Lewis Hamilton azt tervezi, hogy miután véget ér az idei bajnokság Brazíliában, ellátogat gyermekkori hőse, a néhai Ayrton Senna sírjához.

A McLaren Mercedes brit újonca, Lewis Hamilton azt tervezi, hogy miután véget ér az idei bajnokság Brazíliában, ellátogat gyermekkori hőse, a néhai Ayrton Senna sírjához.

Ha minden a tervek szerint alakul a jövő hétvégén megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjon, Hamiltont a Forma-1 történetének első újonc bajnokává avathatják, ám a huszonkét éves pilóta nem szeretne sok időt hagyni az ünneplésre, ugyanis azt tervezi, hogy a futam után ellátogat a sao paulói Morumbi temetőbe, hogy tiszteletét tegye a McLaren egykori bajnoka, a néhai Ayrton Senna előtt.

“Ezt szeretném tenni” – mondta Hamilton. “Azt tervezem, hogy közvetlenül a verseny után ellátogatok a temetőbe. Fontos számomra, hogy minden eddiginél tisztább fejjel kezdjem meg a hétvégét, éppen ezért a verseny előtt semmiképp nem szeretnék ilyen kitérőt tenni, mert az túlságosan felkavarhat.”

Egy futammal a szezon vége előtt az újonc Hamilton négy ponttal vezeti a bajnokságot csapattársa, Fernando Alonso előtt, akit további három ponttal lemaradva a Ferrari finnje, Kimi Raikkönen követ a harmadik helyen.

Bár minden esélye megvolt arra, hogy már a múlt hétvégén megnyerje a bajnokságot és ezzel az F1 történetének legfiatalabb és egyben első újonc bajnokává váljon, a brit versenyző egy buta hiba miatt kiesett. Hamilton azonban elmondta, maga mögött hagyta a történteket, és nyugodtan várja a szezonzárót, ahol eldől végre kié lesz az idei bajnoki cím.

“Biztos vagyok magamban” – mondta. “Nyilvánvalóan nem könnyű feldolgozni, hogy esélyem lett volna már akkor eldönteni a bajnokságot, azonban még semmi nincs veszve. Továbbra is én állok az élen, így nem lehet probléma. Mentálisan sokkal erősebb vagyok a kínai futam után. Megpróbálom a negatív energiákat pozitívvá alakítani. Eddig fantasztikus idényt teljesítettem.”

Hamilton hazai rajongóinak is üzent, akik már a Kínai Nagydíj után készen álltak az ünneplésre, ami végül elmaradt.

“Elnézést kérek tőlük, hogy még várniuk kell, azonban biztos vagyok benne, hogy boldogok lesznek” – folytatta. “Soha nem mondtam azt, hogy győzni fogok, de mindent megteszek, hogy sikerre vigyem. A Forma-1-ben bármi megtörténhet. Még csak huszonkét éves vagyok, így egy darabig még biztosan a sportban maradok.”

Damon Hill volt az utolsó brit, aki bajnokságot nyert a Forma-1-ben, még 1996-ban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!