Verstappen vs. Ocon

Hamilton elmondta, miért vetkőzött a dobogón

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
Lewis Hamilton elárulta, miért vette le pólóját az F1-es Abu Dhabi Nagydíj pódiumceremóniája alatt.

Lewis Hamilton elárulta, miért vette le pólóját az F1-es Abu Dhabi Nagydíj pódiumceremóniája alatt.

Sokan nem értették, hogy Hamilton miért mutogatja a keresztet ábrázoló tetoválását a dobogón egy olyan országban, ahol a lakosság nagy része iszlám vallású.

A brit pilóta elárulta, egyáltalán nem ez volt a célja, hanem a „Still I Rise”, vagyis „még mindig emelkedek” feliratot szerette volna megmutatni a közönségnek, ami Maya Angelou költőnő egyik versének a címe.

Hamilton nagyon kedveli ezt a költeményt, és szeretné, hogy minél többen megismerjék és inspirálódjanak általa.

„Azért vettem le a pólóm, mert meg akartam mutatni a „Still I Rise” tetoválásomat. Fel akarom hívni az emberek figyelmét rá, aki még nem ismeri” – mondta Hamilton.

„Ez egy vers azok számára, akik megbotlanak, vagy elesnek… Nézzétek meg Billy Mongert. Nehéz időkön ment keresztül, és erősebben tért vissza. Megpróbálok ennek a versnek a szóvivője lenni, amennyire csak tudok. Szóval ezért csináltam.”

„Már korábban is meg akartam ezt tenni. Meg akartam mutatni, és azt hiszem, ez volt a tökéletes pillanat, mert tényleg ilyen volt ez az év.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Hamilton sérült autóval versenyzett Melbourne-ben

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának padlólemeze a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ez pedig megmagyarázhatja, miért volt jócskán elmaradva csapattársától, Valtteri Bottastól a szezon első versenyén.

Bottas: Életem versenye!

Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája maga sem hitte el, hogy milyen teljesítményt nyújtott a győzelemig vezető úton az F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek