Hamilton elmondta, visszaadná-e Bottasnak a Szocsiban elvett győzelmét - F1VILÁG.HU

Hamilton elmondta, visszaadná-e Bottasnak a Szocsiban elvett győzelmét

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője biztos benne, hogy a csapatnak nem lesz olyan kérése felé, hogy adja át vezető pozícióját Valtteri Bottasnak.

Az Orosz Nagydíjon Bottas magabiztosan vezette a futamot, azonban a Mercedes arra kérte őt, hogy adja át első helyét Hamiltonnak. Ezt a kérésüket a futam végén is fenntartották, amikor a finn pilóta érdeklődött, hogy a célba érkezés előtt vissza fogják-e cserélni a pozíciókat.

Toto Wolff akkor azzal indokolta döntésüket, hogy Hamilton volt az, aki a bajnoki címért küzdött, így ezt meg kellett lépniük annak érdekében, hogy támogassák a britet az egyéni vb-cím elérésében.

Már akkor is felmerült a kérdés, hogy a későbbiekben – ha Hamilton a szezon vége előtt nyeri meg a bajnoki címet – Bottas „visszakapja-e” majd a tőle elvett győzelmet, most, a Brazil Nagydíjon pedig újra erről érdeklődtek a pilótáknál.

„A csapat nem fog ilyet kérni” – mondta Hamilton. „Megkérdeztem Valtterit, hogy akarná-e ezt, de nem hiszem, hogy ezt szeretné. Sajt erejéből szeretne nyerni. Szóval nem tudom, hogy tennék-e neki bármilyen szívességet ebből a szempontból, hogy neki adnám a győzelmet.”

„Nem hiszem, hogy szüksége van rá, meg tudja csinálni magától is. Amit én tehetek, hogy megbizonyosdok róla, hogy támogatom ebben a hétvége során. Sosem titkoltam a beállításaimat, szóval ez továbbra is így lesz.”

Bottast is megkérdezték, hogy szeretné-e, hogy Hamiltont arra kérjék, hasonló szituációban adja vissza neki a győzelmet.

Határozottan nem szeretném, hogy úgy nyerjek, hogy odaadják a győzelmet. Úgy szeretnék első lenni, hogy én nyerem meg a futamot” – reagált Bottas.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!