Hamilton előnye fél másodperc Vettel előtt - F1VILÁG.HU

Hamilton előnye fél másodperc Vettel előtt

HIRDETÉS

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton volt a leggyorsabb az Ausztrál Nagydíj pénteki második szabadedzésén. A brit mögött Sebastian Vettel második, Valtteri Bottas harmadik lett.


A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton volt a leggyorsabb az Ausztrál Nagydíj pénteki második szabadedzésén. A brit mögött Sebastian Vettel második, Valtteri Bottas harmadik lett.

Ahogy az első edzésen, úgy a másodikon is kedvező időjárási körülmények fogadták a száguldó cirkusz mezőnyét Melbourne-ben – habár a meteorológusok szombatra már borús, esős időt jósolnak.

Ma azonban még száraz pályán róhatták a köröket a versenyzők, a legjobb pedig Lewis Hamilton lett a második tréningen is.

A Mercedes brit versenyzője 34 kört tett meg a 90 perces gyakorlás során, és bő fél másodperccel volt gyorsabb, mint a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

2

A legjobb 10-ből Max Verstappen kivételével mindenki az ultralágy keverékű abroncsokat használta leggyorsabb körében. Igaz, a holland az edzés nagy részét kénytelen volt kihagyni, miután autójának padlólemezét odacsapta az egyik kerékvetőhöz.

Hamilton és Vettel mögött Valtteri Bottas lett a 3. a másik Mercedesszel, őt Kimi Räikkönen, valamint a két Red Bull követte.

Jól mentek a Toro Rossók is, hiszen Carlos Sainz 7., Daniil Kvyat 10. lett, kettejük közé Romain Grosjean, illetve a Renault versenyzője, Nico Hülkenberg férkőzött be.

A Renault számára egyébként nem alakult túl jól a gyakorlás, Jolyon Palmer ugyanis már az edzés első felében csúnyán összetörte versenyautóját a melbourne-i pálya utolsó kanyarjában.

Hirdetés

1

A baleset miatt piros zászlóval meg is kellett szakítani a körözést. A brit szerencsére nem sérült meg.

A 11. helyen Sergio Pérez zárt a Force Indiával, kinek csapattársa, Esteban Ocon 13. lett – kettejük között végzett a McLarennel Fernando Alonso, az élen végző Hamiltontól 2,4 másodperccel lemaradva. Csapattársa, Stoffel Vandoorne csupán a 17. pozícióban zárt.

3

Nem remekeltek a Williamsek sem: az újonc Lance Stroll 16. lett, míg Felipe Massa alatt megállt az FW40-es, így a brazil mindössze 6 körig jutott.

A hétvége programja szombaton, hajnali 4-kor folytatódik a harmadik szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!