Hamilton: Érdekes húzás volt a Ferraritól…

Fotó: Mercedes
2018 Großer Preis von Großbritannien, Samstag - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

Lewis Hamilton annyira csalódott volt az F1-es Brit Nagydíjat követően, hogy a leintés utáni interjún meg sem jelent – később nyilatkozott, azonban egyáltalán nem volt boldog a 2. hely miatt.

A Brit Nagydíj versenyének első körében Kimi Räikkönen Hamiltonnal csatázott, amikor a finn nekiütközött a Mercedesnek, az megpördült, és a világbajnoki címvédő a mezőny végéről kezdte meg a felzárkózást.

Hamilton parádés versenyzéssel végül a 2. helyre hozta be a Mercedest, így közvetlenül világbajnoki vetélytársa, Sebastian Vettel mögött ért célba.

A futamot követően azonban a brit egyáltalán nem örült, és arra tett utalásokat, hogy a Ferrari részéről szándékos taktikai húzás volt az, hogy Räikkönen nekiütközött.

„Azt mondanám, hogy ez egy érdekes taktika a részükről” – mondta Hamilton, miközben a Ferrari-versenyzőkre nézett. „De mindent megteszünk, hogy harcoljunk ellenük, és hogy fejlődjünk a következő versenyeken.”

„Csak annyit mondok, hogy már két versenyen is előfordult, hogy egy Ferrari kiütött egy Mercedest. Valtteri és én is veszítettünk már ilyen szituáció miatt.”

Hamilton mindazonáltal hozzátette, nem haragszik a finnre: „Nincs problémám Kimivel” – mondta. „Az, hogy a második helyre sikerült visszajönnünk, hatalmas teljesítmény részünkről. Csak keményebben kell dolgoznunk tovább.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!