Verstappen vs. Ocon

Hamilton: Erről álmodtam, de nem gondoltam, hogy valóra válik

Fotó: Pirelli

Lewis Hamilton nehezen találta a szavakat az 5. világbajnoki címe megnyerését követően a Mexikói Nagydíjon – a brit pilóta a Sky Sportsnak hosszabban mesélt érzéseiről.

Hamilton egy 4. hellyel biztosította be 5. világbajnoki címét Mexikóban – a Mercedes pilótája egyelőre még alig hiszi el, hogy utolérte Juan Manuel Fangiót a világbajnoki címek számában, és azt is elmondta, sosem gondolta volna, hogy valaha eléri ezt az eredményt.

„Megpróbálok nem túlságosan érzelmes lenni nyilvánosság előtt, de most az egésznek a hatása alatt vagyok. Nehéz realizálni ezt a pillanatot, mert ez olyasvalami, amiről mindig is álmodtam. De sosem gondoltam volna, hogy ma ötszörös világbajnokként fogok itt állni. Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik.”

A brit első dolga természetesen az volt, hogy megköszönje a csapat munkáját és a családja támogatását.

„Egyszerűen annyira hálás vagyok mindenkinek, aki segített, hogy idáig eljussak. A srácok, akik itt vannak a garázsban, a srácok, akik a gyárban vannak, ők segítettek át az akadályokon és nekik köszönhetően emelhetem fel ezt a trófeát. Ezt nem érhettem volna el nélkülük.”

És a családom. Az édesapán igazán hitt benne, hogy mi jobban csináltuk, mint a többi versenyző, amikor fiatalabbak voltunk.”

Határozottan ez a legjobb évem. És ez volt a cél. Amikor tavaly megnyertem a bajnokságot, úgy voltam vele, hogy „hogy fogok tovább fejlődni?” Hogy tudok fittebb lenni? Hogy tudok koncentráltabb lenni? Hogy tudok jobb lenni mint versenyző?””

A Mercedes versenyzője határozottan úgy gondolja, hogy jelentős fejlődésen ment keresztül az idei szezonra, és ez nagyban hozzásegítette őt abban, hogy a pályán is jobban teljesítsen.

„Megpróbáltam jobb barát lenni, jobb fia lenni édesapámnak – minden területen. Azt hiszem, idén tudtam javulni minden téren. Nem vagyok benne biztos, hogy ennek van köze az életkorhoz, de az biztos, hogy a tapasztalat segít. Őszintén úgy érzem, hogy a legjobb teljesítményt nyújtottam idén, szóval nagyon-nagyon boldog vagyok a dolgok alakulásával.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek