Hamilton értetlenül áll a történtek előtt - F1VILÁG.HU

Hamilton értetlenül áll a történtek előtt

HIRDETÉS

Lewis Hamilton nem érti, mi történhetett a vasárnapi Brazil Nagydíjon, ahol összeütközött a már lekörözött Velterri Bottasszal.


Lewis Hamilton nem érti, mi történhetett a vasárnapi Brazil Nagydíjon, ahol összeütközött a már lekörözött Velterri Bottasszal.

A Williams versenyzője, Bottas éppen körét próbálta visszavenni a Mercedes pilótájától, mikor utóbbi a sportfelügyelők szerint ráhúzott.

Bottas azonnal defektet kapott és kipördülve feladni kényszerült a küzdelmet, míg Hamilton ugyan továbbment egy defekttel, majd áthajtásos büntetést kapott, amiért balesetet okozott.

„Azt hiszem, én okoztam a balesetet, de egy lekörözött próbált visszaelőzni” – mondta Hamilton, aki a negyedik helyen haladt, mikor a baleset történt, ám végül csak a kilencedik pozícióban futott célba.

„Őszintén szólva, nem tudom, hogy mi történhetett, meg kell néznem a visszajátszást. Balra húztam, kifékezett, majd összeértünk. Igazából semmi rosszat nem csináltam. Egy kicsit mérges vagyok, hogy értékes pontokat dobtam el a csapattól.”

A brit pilóta azt is elmondta, hogy véleménye szerint esélye lett volna harcba szállni Fernando Alonsóval a dobogó harmadik fokáért, de a baleset mindent keresztül húzott.

„Gyorsabb voltam nála, közeledtem hozzá, és azt gondolom, hogy esélyem lett volna harcba szállni vele” – tette hozzá.

Bár Nico Rosberg ötödik pozíciójával a Mercedes bebiztosította második helyét a konstruktőrök versenyében, Hamilton elmondta, nem túl boldog a szezon befejezésével.

„A csúcspont az, hogy a csapat megszerezte a második helyet a gyártók versenyében. Azonban ami engem illet, én nem úgy teljesítettem az idei évben, ahogy szerettem volna” – magyarázta.

Hirdetés

„Bízom abban, hogy a jövőben jobb leszek. Jelen pillanatban nem vagyok túl pozitív, de biztos vagyok abban, hogy a téli szünidő alatt visszanyerem a magabiztosságom és ismét pozitívan látom majd a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!