Hamilton: Ez a legjobb autó, amit valaha vezettem - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ez a legjobb autó, amit valaha vezettem

HIRDETÉS

Tökéletesen indult a mindent eldöntő utolsó hétvége Lewis Hamilton számára.


Tökéletesen indult a mindent eldöntő utolsó hétvége Lewis Hamilton számára.

A Mercedes bajnoki éllovasa mindkét pénteki edzést megnyerte Abu Dhabiban, igaz, a második gyakorláson nem sokkal előzte meg csapattársát, Nico Rosberget.

„Jó kis péntek volt” – mondta a második vb-címére hajtó angol.

„Megvolt a hosszú etap, és rendben volt az egész edzés, és sikerült előrelépéseket tenni a beállításokkal. Persze – mint mindig – most is van hová fejlődni.”

„Pontosan ugyanolyan programot teljesítünk, mint az összes többi hétvégén, csak próbálunk folyamatosan fejlődni. Ez a legjobb autó, amit valaha vezettem.”

A Mercedes másik versenyzője, Nico Rosberg sem volt csalódott – annak ellenére, hogy mindkét gyakorláson lassabb volt annál, akit le kellene győznie ahhoz, hogy bajnok legyen.

„Rendben leszünk – persze nem tökéletes a helyzet” – magyarázta a német.

„Nem sikerült minden körömet jól összerakni, és igazából ez az, ami miatt optimista vagyok. Meggyőződésem ugyanis, hogy mire eljön az időmérő, sikerülni fog, és a holnapi edzésen egy kicsit finomhangoljuk még az autót.”

Ezeket a finomhangolásokat pedig főképp a vasárnapi versenyre vonatkozóan kell elvégezni, Rosberg ugyanis a hosszú etapokon volt különösképp lemaradva Hamiltontól.

Hirdetés

Míg a legtöbb versenyző sokat panaszkodott a hátsó gumik túlzott elhasználódására, a Mercedes világbajnok versenyzőej nagyon elégedett volt.

„A szuperlágy gumijaim valójában egész jól bírták! A csapat azt mondta, hogy kezdetben mindenki jelentősen veszített a teljesítményből, de nekem nem voltak nagy gondjaim a gumikkal. Volt némi szemcsésedés, de nem olyan rosszak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!