Hamilton: Fél év, mire hatással leszek a fejlesztésekre - F1VILÁG.HU

Hamilton: Fél év, mire hatással leszek a fejlesztésekre

HIRDETÉS

A Forma-1 2008-as világbajnoka, Lewis Hamilton úgy véli, még legalább hat hónapig nem lesz komoly befolyása a Mercedes 2013-as versenyautójának fejlesztésére.


A Forma-1 2008-as világbajnoka, Lewis Hamilton úgy véli, még legalább hat hónapig nem lesz komoly befolyása a Mercedes 2013-as versenyautójának fejlesztésére.

A brit pilóta az idei év végén búcsúzik a McLarentől, jövőre pedig már a brackley-i gárdánál folytatja pályafutását a Forma-1-ben.

A Mercedes számára nem alakult jól a szezon vége, az utolsó hat versenyből ötön nem tudott pontot szerezni, így nagy kihívás vár 2013-ban Hamiltonra. A 27 éves versenyző elmondta, még nem tudja, hogy esélye lesz-e arra, hogy a győzelmekért harcoljon a következő szezonban.

„Azt gondolom, még nagyon korai megmondani ezt, hiszen még egyszer sem vezettem a csapat autóját” – mondta Hamilton a Sky Sports News-nak.

„Úgy tűnt, a Mercedes Brazíliában 1,1 mp-es hátrányban volt, szóval nagyon meredek hegyet kell megmásznunk. De azt gondolom, ez nem lehetetlen. Véleményem szerint a srácok nagyszerű potenciállal rendelkeznek, és ezért is megyek oda.”

Hamilton hozzátette, legalább egy fél szezonnak el kell telnie ahhoz, hogy valóban hatása legyen az autó fejlesztésére.

„Én nem egy rövid távú dologként tekintek erre a projektre. Februárig nem ülhetek autóba, szóval nem lehetek komoly hatással a fejlesztésekre még legalább hat hónapig. Azt hiszem, a 2014-es idény sokkal fontosabb lehet – viszont nem látom okát annak, miért ne gyűjthetnénk be néhány dobogós helyezést. Ha pedig még nyerni is sikerülne jövőre… hogy ez megtörténjen, nagyon jól kell teljesítenünk, és aztán majd mosolyoghatunk. De majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!