Hamilton felszabadultabb a középmezőnyben - F1VILÁG.HU

Hamilton felszabadultabb a középmezőnyben

HIRDETÉS

Lewis Hamilton tisztában van azzal, hogy már csak matematikai esélye van arra, hogy megvédje bajnoki címét az idei évben, azonban elmondta, hogy élvezi a versenyzést a középmezőnyben, ahol sokkal felszabadultabban vezethet, mint az élen.

Lewis Hamilton tisztában van azzal, hogy már csak matematikai esélye van arra, hogy megvédje bajnoki címét az idei évben, azonban elmondta, hogy élvezi a versenyzést a középmezőnyben, ahol sokkal felszabadultabban vezethet, mint az élen.

Hamilton már csak tudja, hiszen a tavalyi évben folyamatosan ott harcolt az élen, ahol a legapróbb hiba is végzetes lehet, hiszen sokszor tizedmásodpercek döntenek egy-egy küzdelemben.

Azonban a McLaren teljesítménye csúnyán visszaesett az idei évben, így Hamilton az utolsó két futamon csak a középmezőnyben harcolhatott, amit elmondása szerint – jobb híján – nagyon élvezett.

“Teljesen más a középmezőnyben versenyezni, mint az élen” – mondta a brit pilóta saját weboldalán. “Mikor azon vagy, hogy megnyerd a világbajnokságot, és az élen harcolsz, teljesen másképpen állsz a dolgokhoz: vigyáznod kell a gumikra, meg kell győződnöd arról, jó-e a stratégia, harcolnod kell az előtted, vagy a mögötted lévőkkel, és figyelned kell arra, hogy tökéletesek legyenek a kiállások.”

“Ez egy nagyon fegyelmezett módja a versenyzésnek. Mikor viszont azért harcolsz, hogy áthámozd magad másokon és keményen küzdesz az előrejutásért, akkor valójában minden sokkal simább, és ez is szórakoztató.”

“Minden rólad és a többi versenyzőről szól: hogyan tudod megelőzni, hogyan tudsz előtte maradni, vajon elé tudsz-e kerülni a kiállások alkalmával?” – folytatta Lewis, aki hozzátette, nem ez az első alkalom pályafutása során, hogy nehéz helyzetben van.

“Való igaz, hogy ez az első nehéz évem a Forma-1-ben, de nem ez az első alkalom karrierem során, hogy ilyen helyzetben vagyok. Átvészeltem nehéz időszakokat a gokartos, és a junior szériás éveimben is, de szerencsésnek mondhatom magam, hogy karrierem során alkalmam nyílt számos kiváló autót vezetni.”

“Mindenképpen személyiségépítő, vannak jó, és rossz éveid, de amíg tanulni tudsz mind a jó, mind a rossz időszakokból, erősebb emberré válsz. Úgy gondolom, hogy minden egyes nappal, jobb ember, és jobb versenyző válik belőlem.”

Hamilton azonban elmondta, továbbra sem adta fel a küzdelmet, és folyamatosan azért küzd, hogy csapatával együtt visszatérhessen az élre, ahol az elmúlt években versenyezhetett.

“Természetesen fegyelmezettség, elszántság, és kemény munka kell ahhoz, hogy ismét visszatérhessünk az élre. Talán ez nem fog sikerülni az idei évben, de idővel biztosan sikerülni fog, rajtunk nem múlik” – magyarázta Hamilton, aki nem vár sokat hazai versenyétől, mert tudja, hogy nem lesz egyszerű dolga Silverstone-ban.

Hirdetés

“Arra számítunk, hogy a következő hétvége nagyon nehéz lesz számunkra. Először is, Silverstone az egyik leggyorsabb pálya a versenynaptárban, és világos, hogy autónk nem viselkedik túl jól a gyors kanyarokban.”

“A KERS-ben rejlő potenciált is nehezebb lesz kihozni ezen a pályán, mint máshol, mert nincsenek kemény fékezési pontok, szinte a kör felében nem is használjuk a féket. Az sem segít, hogy nincsenek lassú kijáratok, amiket hosszú egyenesek követnek, ahol előnyt jelentene a KERS.”

“Nehéz lesz, de már alig várom, hogy hazai közönségem előtt, hazai pályán versenyezhessek” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!