Verstappen vs. Ocon

Hamilton félt, hogy elveszíti a győzelmet

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elmondása szerint nehéz versenyen van túl Szingapúrban, még akkor is, ha kívülről könnyű győzelemnek tűnt.

Hamilton megnyerte a Szingapúri Nagydíj futamát, ám voltak pillanatok, amikor veszélyben érezte győzelmét: Max Verstappen, a Red Bull versenyzője harcban volt vele, és a brit leginkább akkor aggódott, amikor a lekörözendők mögé értek.

Sergey Sirotkin és Romain Grosjean ugyanis pozícióért harcoltak, amikor Hamilton és Verstappen utolérték őket, és a brit elmondása szerint ez volt az a pont, amikor félt attól, hogy a káosz közepette a holland elmegy mellette.

„Kemény verseny volt, életem leghosszabb futama” – mondta Hamilton.

„Kicsit balszerencsénk volt a forgalommal, ezek a srácok [Grosjean és Sirotkin] folyamatosan harcoltak, és nehéz volt követni őket.”

„A szívem a torkomban dobogott, tényleg féltem” – folytatta a Mercedes-pilóta, aki győzelmével 40 pontra növelte előnyét a bajnoki pontversenyben.

„Aztán végre előre kerültem, és újra el tudtam húzni. Innentől kezdve talán könnyűnek tűnt a helyzet, de higgyetek nekem, ez egy nagyon hosszú verseny volt. Nagyon örültem, amikor megláttam a kockás zászlót.”

„Mindig hittem a csapatban, és most egy olyan pályán győztünk mindenféle „de” és „ha” nélkül, ahol korábban csak küszködtünk. Ez erőt ad nekünk a következő 6 versenyre.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek