Hamilton félt, hogy elveszíti a győzelmet

Fotó: Mercedes
2018 Großer Preis von Singapur, Samstag - Paul Ripke Toto Wolff Mercedes Lewis Hamilton

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elmondása szerint nehéz versenyen van túl Szingapúrban, még akkor is, ha kívülről könnyű győzelemnek tűnt.

Hamilton megnyerte a Szingapúri Nagydíj futamát, ám voltak pillanatok, amikor veszélyben érezte győzelmét: Max Verstappen, a Red Bull versenyzője harcban volt vele, és a brit leginkább akkor aggódott, amikor a lekörözendők mögé értek.

Sergey Sirotkin és Romain Grosjean ugyanis pozícióért harcoltak, amikor Hamilton és Verstappen utolérték őket, és a brit elmondása szerint ez volt az a pont, amikor félt attól, hogy a káosz közepette a holland elmegy mellette.

„Kemény verseny volt, életem leghosszabb futama” – mondta Hamilton.

„Kicsit balszerencsénk volt a forgalommal, ezek a srácok [Grosjean és Sirotkin] folyamatosan harcoltak, és nehéz volt követni őket.”

„A szívem a torkomban dobogott, tényleg féltem” – folytatta a Mercedes-pilóta, aki győzelmével 40 pontra növelte előnyét a bajnoki pontversenyben.

„Aztán végre előre kerültem, és újra el tudtam húzni. Innentől kezdve talán könnyűnek tűnt a helyzet, de higgyetek nekem, ez egy nagyon hosszú verseny volt. Nagyon örültem, amikor megláttam a kockás zászlót.”

„Mindig hittem a csapatban, és most egy olyan pályán győztünk mindenféle „de” és „ha” nélkül, ahol korábban csak küszködtünk. Ez erőt ad nekünk a következő 6 versenyre.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!