Hamilton: A Ferrarié volt ma a gyorsabb autó - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Ferrarié volt ma a gyorsabb autó

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Hiába nyert pályafutása 200. Forma-1-es versenyén, Lewis Hamilton úgy érzi, jelenleg a Ferrari rendelkezik a gyorsabb versenyautóval.

A Mercedes pilótája a pole pozícióból rajtolva győzött a Belga Nagydíjon, ahol sikeresen visszaverte a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel támadását.

Hamilton főleg a verseny hajrájában került nyomás alá, amikor a biztonsági autó pályára küldése után Vettel a lágyabb gumikkal támadásba lendült.

„Azért jöttem ide, hogy nyerjek, és sikerült. Kihívás teljesítve! Nagyon erős hétvégét zárt a csapat és én” – mondta a háromszoros világbajnok.

„A versenyen eléggé meglepett a biztonsági autó. A NASCAR-ban vagyunk, hogy folyamatosan sárga zászlózni kell? Szükségtelennek tartottam. Volt egy nagyobb darab a pályán, az aszfaltot nagyon gyorsan megtisztították, nyugodtan elindíthatták volna a versenyt.”

„A Safety Car nagyon lassú volt, ez pedig aggasztott. A fékek elkezdtek üvegesedni, a gumihőmérséklet pedig nagyon alacsony volt. Tudtam, hogy Vettelnek a lágyabb gumikkal jó esélyei lesznek arra, hogy támadjon az újraindításnál. Aztán túl közel került hozzám, hogy eredményes támadást indítson.”

„De a versenyen bebizonyosodott, mennyire jó a Ferrari versenytempója. A Ferrarinak volt ma gyorsabb autója, de szerencsére sikerült magam mögött tartani Sebet. Annak ellenére, hogy eltartott egy darabig, mire sikerült felmelegítenem a gumikat az újraindítás után.”

Hamilton hozzátette, nagyon örül, hogy csökkenteni tudta hátrányát az összetettben, de nem számít sétagaloppra a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon sem – a kanyargósabb pályákon pedig óriási feladat lesz legyőzni a Ferrarit.

„Nagyszerű érzés győzelemmel kezdeni a szezon második felét. A versenyen egy pillanatra sem éreztem biztonságban magam – a legkisebb hiba is elég lehet ilyenkor ahhoz, hogy elbukja az ember a győzelmet.”

Hirdetés

„Folyamatosan pattogott a labda ide-oda: néhány tized nekem, néhány tized neki… És ez folytatódni fog Monzában. Szingapúr miatt viszont nagyon aggódok, ott sok leszorítóerőre van szükség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!