Hamilton fontolóra vette, hogy visszaengedi Bottast - F1VILÁG.HU

Hamilton fontolóra vette, hogy visszaengedi Bottast

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője fontolóra vette, hogy visszaadja csapattársának, Valtteri Bottasnak az első helyet az Orosz Nagydíjon.

Bottas vezette a futamot, ám csapatutasításra helyet cseréltek Hamiltonnal az Orosz Nagydíj versenyén, miután a britre elkezdett felzárkózni Vettel – az istálló arra kérte a finn pilótát, engedje el maga mellett a vb-éllovast.

A futam végén Bottas megkérdezte, hogy visszacserélik-e a pozíciókat, azonban azt válaszolták neki, hogy nem, ilyen sorrendben fognak célba érni.

Hamilton a futam után láthatóan kellemetlenül érezte magát a helyzet miatt, és hangsúlyozta, hogy nem ő kérte a csapatot arra, hogy engedjék őt előre.

Hamilton visszaengedte volna  miért nem tette?

A brit a dobogón állva maga mellé hívta Bottast a pódium legfelső fokára, és a trófeát is fel akarta ajánlani neki, azonban a finn visszautasította azt. Hamilton elmondta, arra is gondolt a futam végén, hogy visszaadja az első helyet Bottasnak.

„Átfutott az agyamon, és tényleg gondoltam rá” – válaszolta Hamilton a kérdésre, gondolt-e arra, hogy visszaadja csapattársának a vezető pozíciót a futam vége előtt.

„Az utolsó 12 körben arra gondoltam, hogy olyan furcsa érzés, hogy én vezetem a futamot, és nem volt kellemes. Budapestre és a tavalyi évre gondoltam, de emlékeztem arra is, hogy a csapat milyen eredményt kért erre a hétvégére.”

Szükségünk van erre a 10 pontra, mert ha az autó vagy két motorunk tönkremegy, és ha 1 vagy 3 ponttal veszítjük el a bajnokságot, akkor visszatekintenénk erre a napra, és azt gondolnánk, hogy nem csapatként dolgoztunk – pedig az vagyunk.”

Hirdetés

„Akármilyen nehéz lenyelni, ez volt az indoklás.”

A csapatérdek kívánta ezt a döntést

Hamilton hangsúlyozta, hogy a csapat kérése volt az, hogy engedje el őt Bottas, és ő sosem kérne ilyet senkitől.

„Ez karrierem legfurcsább napja, ez az egyik olyan győzelmem, amire a legkevésbé vagyok büszke. Vannak olyanok a csapatban, akik számára mindkét bajnoki cím megszerzése a fontos. Őket nem érdekli, hogy hogyan, és nem foglalkoznak azzal, hogy ki van elöl.”

„Nagyon fontos, hogy elismerjük Valtteri teljesítményét. Úriember volt. Versenyzőként azért létezünk, hogy nyerjünk, és ha nem, akkor az olyan, mintha elvennék a levegőnket, vagy elvennék az életünket – ez ilyen mély dolog.

„De ő ma egy úriember volt, és a csapat hozta meg a döntést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!