Hamilton: Gyorsabb is lehettem volna - F1VILÁG.HU

Hamilton: Gyorsabb is lehettem volna

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy gyorsabb is lehetett volna a mai időmérő edzésen Melbourne-ben, ahol mindezek ellenére sikeresen megszerezte a rajtelsőséget.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy gyorsabb is lehetett volna a mai időmérő edzésen Melbourne-ben, ahol mindezek ellenére sikeresen megszerezte a rajtelsőséget.

Hamilton, aki pontosan egy évvel ezelőtt ezen a versenypályán debütált a Forma-1-ben, pályafutása hetedik rajtelsőségét szerezte meg a királykategóriában, miután utolsó gyorskörén megelőzte az addig élen álló Kubicát.

A McLaren brit versenyzője elégedetten nyilatkozott, ám hozzátette, gyorsabb is lehetett volna.

“Jobban is mehettem volna” – kezdte Hamilton az időmérőt követő sajtótájékoztatón. “Természetesen jó érzés a pole pozícióban lenni, azonban mindig van mit kifogásolni, és mindig van mit javulni. A kör nagyon jól kezdődött, szabad volt az út előttem, aztán az utolsó kanyarban hirtelen megláttam az egyik Williamst. Mindössze néhány tizeddel voltam csak mögötte az egész kör alatt.”

“Jó edzés volt, bár az elején minden olyan zavaros és feszült volt. Nem sikerült túl jó köröket mennem, és mindig forgalomba ütköztem, nem volt könnyű olyan időpontot találni, mikor senki nem volt előtted. Sokkal nehezebb volt, mint korábban, de végül sikerült olyankor kihajtanom a pályára, mikor nem zavartak, bár még így is úgy érzem, hogy lehettem volna gyorsabb.”

Hamilton, aki a harmadik helyen fejezte be a tavalyi versenyt, teljes mértékben elégedett csapatával, és lenyűgözte, hogy a McLaren milyen jó formában tért vissza a versenypályára a tavalyi nehézségeket követően.

“Egy új fejezet kezdődik meg számunkra” – mondta. “A McLaren és a Mercedes fantasztikus munkát végzett, keményen dolgozott az elmúlt időben. A tegnapi edzéseken voltak problémáink, de ezek mára eltűntek. Nem is kezdhettük volna jobban az évet.”

A brit versenyző azt is elhintette, hogy a vezetést segítő elektronikai rendszerek használata nélkül igen érdekes lesz majd a holnapi futam rajtja.

“Természetesen a rajt kritikus mozzanata lesz a versenynek. Mindenki számára újak a szabályok, így a holnapi versenyen rengeteg jó, és legalább ugyanennyi rossz rajtot fogunk majd látni. Örülök, hogy a pálya tisztább oldaláról indulhatok.”

Hamilton csapattársa, Heikki Kovalainen a harmadik helyen végzett.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!