Hamilton: Gyorsabb lett az autóm az új fejlesztésekkel! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Gyorsabb lett az autóm az új fejlesztésekkel!

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Remek formában kezdte a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat pénteken Lewis Hamilton. A világbajnoki címvédő mindkét edzésen a legjobb volt, ráadásul a csapat új fejlesztéseivel is elégedett.

A Mercedes egy alaposan átalakított autóval érkezett meg Spielbergbe: a W09-es kódjelű versenyautóra számos aerodinamikai újítás felkerült, Hamilton pedig a pénteki edzésnap után azt mondta, ezeknek hála kétségkívül gyorsabbá tudtak válni.

A brit mindazonáltal óvatosságra int, a délutáni második edzésre ugyanis egy kicsit rosszabb lett a helyzet, így a holnapi időmérő előtt ki kell deríteniük ennek okait.

„Jó napunk volt – eddig elég simán ment minden, nem voltak komoly problémáink” – mondta a listavezető.

„Nem sok kanyar van itt, Ausztriában: ez egy nagyon gyors pálya, a gumik között pedig nincs nagy különbség. Úgy tűnik, nekem a keményebb gumi fekszik jobban.”

„Nagyon jó látni a fejlesztéseket: a srácok a gyárban rendkívül keményen dolgoznak, hogy minőségi alkatrészekkel álljanak elő. Az autó jobbnak is érződik bizonyos területeken, és ez már előrelépés múlt héthez képest.”

„Ahogy kigurultam a garázsból az első edzésen, máris jobbnak tűnt az autó, és ugyanez volt a második edzés elején is. Viszont délutánra egy kicsit rosszabb lett a helyzet, és ki kell derítenünk, hogy miért alakult így. Mindazonáltal összességében jónak tűnik, szóval biztos vagyok benne, hogy megoldjuk. Keményen fogom nyomni, és megpróbálom a legtöbbet kihozni belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!