Hamilton győzelemre vitte a Mercedest Kanadában - F1VILÁG.HU

Hamilton győzelemre vitte a Mercedest Kanadában

HIRDETÉS

Lewis Hamilton nyerte a Kanadai Nagydíj versenyét, a második helyen Sebastian Vettel zárt a Ferrarival, a harmadik helyen pedig Valtteri Bottas végzett a Williamsszel.


Lewis Hamilton nyerte a Kanadai Nagydíj versenyét, a második helyen Sebastian Vettel zárt a Ferrarival, a harmadik helyen pedig Valtteri Bottas végzett a Williamsszel.

Sebastian Vettel egy remek rajtot követően mindkét Mercedes mellett elment – Nico Rosberg számára azonban nem ez volt az egyetlen negatívum, ugyanis összeértek csapattársával, Lewis Hamiltonnal, így a német a kilencedik helyre csúszott vissza.

A verseny első kiesője Jenson Button volt, a brit McLarenjében a motorral akadtak problémák, így kénytelen volt leállítani versenygépét a pálya szélén, és virtuális biztonsági autós fázis lépett érvénybe. Később Jolyon Palmer és Felipe Massa is csatlakozott a kiesők köréhez.

A 12. körben Vettel egy korai bokszkiállással szuperlágy abroncsokra váltott, így a vezető helyét otthagyva a negyedik pozícióba csúszott vissza, azonban néhány előzés és Lewis Hamilton kiállása után újra az élre állt. Az eltérő taktika viszont Hamilton kezére játszott, aki a lágy keverékű abronccsal végül 46 kört tett meg, így ő vette át a vezető helyet és megszerezte a győzelmet.

Rosberg számára tehát a Kanadai Nagydíj sem sikerült szerencsésen, a német pilóta ráadásul az utolsó körben – a Max Verstappennel folytatott csatározás közben – kicsúszott, így végül csak az ötödik helyen zárt.

A dobogó „szokatlan” embere Valtteri Bottas volt, aki nagy boldogságot okozott a Williamsnek a harmadik helyével. A csapat számára kettős érzésekkel zárult a futam, ugyanis míg Bottas a dobogón ünnepelhetett, addig Felipe Massa pont nélkül, kieséssel zárt.

Habár a pódium volt a célja, éppen, hogy lecsúszott róla Max Verstappen, így a negyedik hellyel kell beérnie. Nem volt könnyű futam Kimi Räikkönen számára, aki Rosberg mögött csak hatodik lett, a további pontszerzők pedig Daniel Ricciardo (Red Bull), Nico Hülkenberg (Force India), Carlos Saint (Toro Rosso) és Sergio Perez (Force India) voltak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!