Hamilton győzött Kanadában, Bottas a dobogón - F1VILÁG.HU

Hamilton győzött Kanadában, Bottas a dobogón

HIRDETÉS

Idei negyedik győzelmét aratta a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon a Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton. A második helyen csapattársa, Nico Rosberg, míg a harmadikon Valtteri Bottas futott be.


Idei negyedik győzelmét aratta a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon a Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton. A második helyen csapattársa, Nico Rosberg, míg a harmadikon Valtteri Bottas futott be.

Az kétségtelen, hogy nem a vasárnapi Kanadai Nagydíj lett a 2015-ös Forma-1-es évad legizgalmasabb versenye, arra azonban mindenképpen jó volt, hogy ismét bebizonyosodjon, a Mercedes továbbra is nagy előnyben van a mezőny többi csapatával szemben.

Ham

Lewis Hamilton a szombati időmérő edzésen megszerezte a rajtelsőséget Kanadában, és bár a vasárnapi futamon csapattársa, Nico Rosberg folyamatosan ott loholt a nyakán, a német végül nem tudta legyűrni a világbajnoki cím védőjét.

Hamilton bő 2 másodperces előnnyel nyerte meg a Kanadai Nagydíjat, ezzel idei negyedik, F1-es pályafutása harminchetedik diadalát aratta.

Bár Kimi Räikkönen sokáig jó eséllyel pályázott a dobogó legalsó fokára, a finn a verseny 28. körében megpördült a hajtűben – elmondása szerint az energia-visszanyerő rendszer rakoncátlankodása miatt.

A finn ezzel gyakorlatilag tálcán kínálta a harmadik helyet a williamses Valtteri Bottasnak, aki az egész futam során rendkívül következetesen és gyorsan vezetett – Räikkönen pedig végül be kellett érje a negyedik hellyel.

Kimi

A finn csapattársa, Sebastian Vettel viszont nagyot ment ma: a német a kiábrándító időmérő, valamint rajtbüntetése után csak a tizennyolcadik helyről vágott neki a mai versenynek, végül azonban kiváló előzések után közvetlenül Räikkönen mögött, az ötödik helyen ért célba.

Hirdetés

A Williams pontjait nemcsak a dobogós Bottas, de Felipe Massa is gyarapította, aki szintén a mezőny hátsó traktusából volt kénytelen rajtolni. A brazil a tizenötödik helyről végül felküzdötte magát a hatodik pozícióba, és Vettelhez hasonlóan ő is remekbe szabott előzéseket mutatott be a félig-meddig utcai pályán.

Mal

A Lotus mindkét versenyzője pontot szerzett Kanadában, igaz, Romain Grosjean aligha lehet elégedett a tizedik hellyel: a francia egy meglehetősen amatőr hibát követett ugyanis el, amikor Will Stevens lekörözésekor nekiütközött a brit Manorjának. Grosjean autója defektet kapott, ráadásul versenyen elért eredményéhez 5 másodpercet hozzá is adnak – ennek ellenére azonban megtarthaja a tizedik helyet.

Pastor Maldonado hetedik lett a másik Lotusszal, őt Nico Hülkenberg és Daniil Kvyat követte a nyolcadik és kilencedik helyeken.

A két Toro Rossónak ezúttal nem jött össze a pontszerzés, sem a két Saubernek, és Daniel Ricciardo is kiábrándító eredménnyel – egy 13. hellyel – zárt Montrealban. A legcsalódottabb istálló azonban kétségkívül a McLaren lehet, mely egyik autójával sem jutott el a kockás zászlóig. A Honda tájékoztatása szerint mind Fernando Alonso, mind Jenson Button kiesését egy egyelőre nem meghatározott kipufogórendszerrel kapcsolatos probléma okozta.

alo

Mai győzelmének köszönhetően Hamilton tovább növelte előnyét az összetettben, mely így már 17 pontos csapattársával, egyben legfőbb riválisával, Nico Rosberggel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!