Hamilton győzött, pazar küzdelmek és drámai pillanatok Silverstone-ban! – F1VILÁG.HU

Hamilton győzött, pazar küzdelmek és drámai pillanatok Silverstone-ban!

HIRDETÉS
A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat, megelőzve csapattársát, Valtteri Bottas. A silverstone-i verseny hatalmas küzdelmeket és drámai pillanatokat is tartogatott.
2019 British Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes british flag union jack

A pole pozícióból Valtteri Bottas várhatta a rajtot, mellette csapattársa, Lewis Hamilton sorakozott. A két Mercedes a közepes keverékű abroncsokkal vágott neki a versenynek, míg a 3. helyről startoló Charles Leclerc a lágy abroncsokkal kezdte a Brit Nagydíjat.

A RAJT

A rajtot jól kapta el Bottas, és bár Hamilton keményen támadta őt az első körben, a finn megőrizte az első helyet, Leclerc pedig nem tudott a Mercedesek közelébe férkőzni.

A szintén lágy gumikkal rajtoló Sebastian Vettel a 6. helyről előrelépett az 5. pozícióba, megelőzve a Red Bull versenyzőjét, Pierre Gaslyt.

A 4. körben Hamilton támadást indított Bottas ellen, egy pillanatra előre is tudott kerülni, ám a finn nem hagyta magát, és visszaelőzte az ötszörös világbajnokot.

A 10. körben Verstappen kezdte el támadni a 3. helyen autózó Leclercet, a monacói azonban keményen védekezett, és megtartotta pozícióját. Közben a Red Bull másik versenyzője, Pierre Gasly Vettelt támadta, és egy határozott manőverrel be is szúrt Vettel mellé, ezzel pedig feljött az 5. helyre.

Fotó: Red Bull Racing

Gasly aztán rögtön az előzés után a bokszba hajtott, a következő etapra is a közepes keverékű gumikat szerelték autójára. A Ferrari rögtön reagált a Red Bull stratégiájára: Leclerc a bokszba hajtott, és követte őt Verstappen is. A Red Bull szerelői jobban dolgoztak, így Verstappen Leclerc elé tudott kerülni, a monacói azonban pár másodperccel később a pályán előzte vissza a hollandot.

Bottas az élről a 14. kör végén érkezett a bokszba, autójára a új közepes keverékű gumikat szereltek.

Leclerc és Verstappen között eközben óriási csata zajlott, a Ferrari versenyzője azonban állta a sarat.

PÁLYÁN A BIZTONSÁGI AUTÓ!

A 20. körben Antonio Giovinazzi csúszott a kavicságyba, az incidens miatt pedig pályára küldték a biztonsági autót! Hamilton azonnal érkezett is a bokszba, a szerencse pedig az ő oldalán állt, így az élre tudott visszatérni a pályára.

Fotó: Mercedes

A biztonsági autó bentléte alatt érkezett Sebastian Vettel is kerékcserére, és Max Verstappent is kihívták új gumikért. Leclercet viszont a következő körben hozták csak ki, így a monacói elveszítette pozícióját Verstappennel szemben.

A biztonsági autó a 23. kör végén hagyta el a pályát, Hamilton pedig megtartotta az első helyet Bottas előtt. Leclerc az újraindítás után támadást indtott Verstappen ellen, egy nagyon agresszív manőverrel meg is előzte a Red Bull pilótáját, minek során a két autó össze is koccant, Verstappen azonban nem adta könnyen a bőrét, és visszaelőzte a Ferrarit!

A 27. körben Verstappen elment csapattársa, Gasly mellett, és feljött 4. helyre.

Leclerc körökön át hiába próbálkozott Gaslyval szemben, nem tudta mgelőzni a Red Bull versenyzőjét, végül aztán a 35. körben kívülről gyönyörűen körbeautózta a franciát.

VETTEL TELIBE TALÁLJA VERSTAPPENT!

Verstappen közben egyre közelebb ért Vettelhez, lassan előzési pozícióba került a német mögött. A holland végül a 37. körben indított támadást, egy látványos manőverrel körbe is autózta a négyszeres világbajnokot, aki azonban visszatámadt, a következő kanyar féktávján pedig hátulról telibe találta Verstappen Red Bullját!

Vettel autója a baleset miatt megsérült, így első szárnyat kellett cserélni rajta, Verstappen viszont két pozíciót veszítve, de továbbment. Vettel visszacsúszott a 17. helyre, majd a versenybírók 10 másodperces időbüntetéssel sújtották baleset okozásáért.

Hamiltont a 44. kör végén kihívták a bokszba, a brit azonban nem fogadott szót a csapatnak, és kint maradt a pályán. Bottas viszont a következő körben érkezett friss gumikért, és kényelmesen visszajött a 2. helyre.

Bottas aztán a friss gumikkal megfutotta a verseny leggyorsabb körét.

HAMILTON ÚJRA GYŐZ!

A Brit Nagydíjat végül határozott versenyzéssel Lewis Hamilton nyerte meg, aki így tovább növelte előnyét a világbajnoki összetettben. Hamilton ráadásul az utolsó körben megfutotta a verseny leggyorsabb körét is a jócskán elkopott kemény keverékű gumikkal. Bottas lett a 2,, a 3. pozícióban pedig Charles Leclerc futott be.

A további pontszerzők: 4. Gasly, 5. Verstappen, 6. Sainz, 7. Ricciardo, 8. Räikkönen, 9. Kvyat, 10. Albon.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel balesete után nem szerzett pontot.

A Forma-1-es világbajnokság két hét múlva, a Német Nagydíjjal folytatódik majd, az F1VILÁG.HU pedig a helyszínről számol be a legfontosabb eseményekről!

A Brit Nagydíj végeredménye:

Forrás: FIA

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!