Hamilton győzött, Vettelnek esélye sem volt Szingapúrban! - F1VILÁG.HU

Hamilton győzött, Vettelnek esélye sem volt Szingapúrban!

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP Media

Lewis Hamilton nyerte a 2018-as Forma-1-es szezon tizenötödik versenyét, a Szingapúri Nagydíjat. A brit mögött Max Verstappen lett a 2., Sebastian Vettel pedig a 3. Hamilton előnye 40 pontra nőtt az összetettben.

A pole pozícióból a világbajnoki éllovas Lewis Hamilton kezdhette meg a versenyt, miután a szombati időmérőn Forma-1-es pályafutása 79. rajtelsőségét szerezte meg.

A brit mellett a 2. helyen Max Verstappen sorakozott, miközben a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel csak a 3. helyről várhatta a piros lámpák kialvását.

A rajtot Hamilton jól kapta el, Vettel pedig rögtön megtámadta Verstappent az első kanyar előtt, a holland azonban visszaverte a ferraris támadását.

Vettel aztán pár kanyarral később újra próbálkozott, és végül Verstappen elé tudott kerülni. Pillanatokkal később beküldték a biztonsági autót, Sergio Perez ugyanis nekiütközött csapattársának, Esteban Oconnak, akinek így rögtön az első kanyarkombinációban véget ért a verseny.

Fotó: Singapore GP Media

A biztonsági autó a 4. kör végén hagyta el a pályát, Hamilton pedig jól jött el az újraindítás után, Vettel nem tudta támadni őt.

A Mercedes címvédője viszont nem tudott ellépni az őt üldözőktől, Vettel folyamatosan 1 másodperc körüli lemaradással követte őt, sőt, az éllovasok tempóját Verstappen, Bottas és Räikkönen is tartani tudta.

Vettel a verseny 15. körében érkezett a bokszba a 2. helyről, a második etapra az ultralágy gumikat kapta a Ferraritól.

Hamiltont a következő körben hívták ki a bokszba, az ő autójára viszont a Pirelli lágy abroncsai kerültek fel. A brit könnyedén visszajött Vettel elé, köszönhetően annak, hogy a kiállások előtt néhány kör alatt bő 3 másodpercesre növelte előnyét.

Hirdetés

Nem sokkal később Verstappent is kihozták az élről, a holland pedig visszajött Vettel elé, így a Red Bull taktikája kiválóan működött. Verstappen autójára ráadásul Hamiltonhoz hasonlóan a lágy gumikat szerelték fel.

Fotó: Singapore GP Media

Räikkönent az élről a verseny 23. körében hívták ki a bokszba, a finn a 6. helyre jött vissza, a csapat pedig már nem tervezett újabb kiállást a leintésig.

A 35. körben Sergio Perez sokszori próbálkozásra próbált elmenni Szergej Szirotkin mellett, az orosz azonban nem hagyta magát, és agresszíven védte pozícióját. A korábban többször panaszkodó Perez aztán ráhúzta az autóját Szirotkin Williamsére, ám ő járt rosszul, autója ugyanis defektet kapott. Perezt ráadásul a versenybírók áthajtásos büntetéssel is sújtották.

A 38. körben Hamilton utolérte egy lekörözöttekből álló bolyt, Verstappen pedig 4 másodperces hátrányát teljesen ledolgozva megérkezett a brit mögé. Hamilton végül sikeresen átjutott a lassabb autók alkotta csoporton, így Verstappen nem tudott elé kerülni.

Hamilton végül a verseny második felében magabiztos teljesítményt nyújtott, kényelmes előnyt autózott ki, és könnyedén megnyerte az éjszakai versenyt.

A 2. helyen pedig a szintén kiválóan versenyző Max Verstappen futott be, aki csapata remek taktikájának, illetve a Ferrari stratégiai hibájának köszönhetően Sebastian Vettel előtt tudott végezni.

Hamilton előnye az összetettben 40 pontra nőtt a némettel szemben.

A 4. pozícióban Valtteri Bottas futott be, őt Kimi Räikkönen és Daniel Ricciardo követték az 5. és 6. helyeken.

Pontot szerzett még Fernando Alonso, Carlos Sainz, Charles Leclerc és Nico Hülkenberg is.

A Forma-1-es világbajnokság két hét múlva folytatódik az Orosz Nagydíjjal.

A Szingapúri Nagydíj végeredménye:

Forrás: FIA

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!