Hamilton: Ha nem fékezek, összeütközünk Vettellel

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A világbajnoki tabella éllovasa, Lewis Hamilton biztos benne, összeütközött volna riválisával, Sebastian Vettellel a múlt hétvégi Orosz Nagydíjon, ha nem reagál megfelelően a német agresszív védekezési manővereire.

A világbajnoki tabella éllovasa, Lewis Hamilton biztos benne, összeütközött volna riválisával, Sebastian Vettellel a múlt hétvégi Orosz Nagydíjon, ha nem reagál megfelelően a német agresszív védekezési manővereire.

Hamilton a vasárnapi versenyen a kerékcserék után került Vettel mögé, ám hamar támadásba lendült, és végül meg tudta előzni a német Ferrariját.

Vettel az előzés előtt agresszíven védekezett, a 2-es kanyar előtt jobbra húzta autóját, és kis híján a falnak szorította Hamiltont. Az esetet meg is vizsgálták a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói, ám végül nem büntették a négyszeres világbajnokot.

„Elég frusztráló volt, amikor kijöttem a bokszból, és mindkettejük mögé csúsztam” – mondta Hamilton, kinek csapattársa, Valtteri Bottas ekkor még vezette a verseny.

„Jól tapadtak a gumijami, és úgy voltam vele, ’ki kell használnom a lehetőséget és versenyeznem kell vele’. Szélárnyékban voltam és kihúzódtam. Véleményem szerint Sebastian elkezdett mozogni, majd utána még egyszer mozdult.”

„Ha akkor nem fékezek, a falban végzem. Összeütköztünk volna. Az én pilótafülkémből úgy tűnt, hogy kétszer mozdult, amiről gyakran mondjuk, hogy nem kellene. De szerencsére megúsztam.”

Vettel az esettel kapcsolatban azt mondta, nem akart agresszíven fellépni Hamilton ellen, csupán igyekezett védeni a belső ívet.

„A 13-as kanyarban blokkolóra fékeztem a kerekeket, Lewis pedig elég közel került. Az egyenesben nyithatta a DRS-t, én pedig láttam, hogy jön” – mondta a német.

„A tükrökben nehéz volt látni őt, de azt gondolom, a féktáv előtt mozdultam. Meg akartam bizonyosodni arról, hogy védem a belső ívet. Egyáltalán nem akartam irritálni őt.”

Vettel és Hamilton egymás mellett ültek a verseny utáni sajtótájékoztatón, a címvédő pedig így reagált a német szavaira: „A pillanat hevében mindig érzi valahogy az ember. De aztán visszanézed és azt mondod, ’igen, kétszer mozdultam’.”

Charlie Whiting versenyigazgató szerint a stewardok azért nem büntették Vettelt, mert álláspontjuk szerint a német valójában csak egyszer mozdult védekezés közben.

„A döntésük szerint egy mozdulat volt, csak volt némi hezitálás közben” – mondta Whiting.

„Azt hiszem, többször látunk példát arra, amikor elindulnak egy irányba, és aztán hirtelen a másikba. Egy kicsit új volt a dolog emiatt. Azt hiszem, Lewis egy kicsit zaklatott volt emiatt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek