Megosztás:

Hamilton: A hiperlágy gumi a Pirelli eddigi legjobb alkotása

Az új hiperlágy abroncs a rózsaszín jelölést kapta.
Az új hiperlágy abroncs a rózsaszín jelölést kapta. © Pirelli

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka szerint a Pirelli a hiperlágy abronccsal az eddigi legjobb gumikeveréket állította elő a Forma-1-be történő visszaérkezése óta.

A Pirelli jövőre nagyobb választási lehetőséget ad a mezőnynek, és új gumikeverékeket vezet be, a jelenleg elérhető skála mindkét végére hozzátéve plusz keverékeket: a legkeményebb, a szuperkemény abroncs a narancssárga színjelölést kapja, míg a hiperlágy rózsaszín lesz.

Hamiltonnak lehetősége volt arra, hogy kedden kipróbálja az új gumikeverékeket, és elmondta, a hiperlágy abronccsal rendkívül elégedett volt, habár a többi típus még mindig „egy kicsit túl kemény”.

„Sikerült korai tapasztalatokat szereznünk ezekről a 2018-as abroncsokról. Az első benyomásom az, hogy a hiperlágy a legjobb gumi, amit a Pirelli a Forma-1-be történő visszatérése óta alkotott. Úgy láttam, hogy a többi keverék még mindig egy kicsit túl kemény, de a helyes irányba haladunk” – nyilatkozta a brit.

A négyszeres világbajnok összesen 136 kört tett meg az abu dhabi teszten, és elmondta, rengeteg hasznos adatot gyűjtöttek, amelyeket a télen fel tudnak majd használni a fejlesztéseikhez. Hamilton végül a harmadik helyen végzett, 8 tizedmásodperccel lemaradva az első helyezett Kimi Räikkönentől.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Először vezethette a Williams 2017-es autóját Robert Kubica.

Hozzászólások

( komment)