Hamilton: Idén még gyorsabb lett a Mercedes - F1VILÁG.HU

Hamilton: Idén még gyorsabb lett a Mercedes

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Lewis Hamilton az első barcelonai F1-es teszthetet követően úgy gondolja, a Mercedes 2018-as versenygépe érzésre is sokkal gyorsabb, mint elődje.

Hamilton a hét legjobb idejével, 1:19.333-as köridővel végzett az élen a csütörtöki tesztnapon, amikor lehetősége volt bepótolni a korábbi lemaradást – mivel szerdán az időjárás miatt nem volt lehetősége arra, hogy értékes tapasztalatokat szerezzen.

„Ez a tavalyi autó evolúciója, jobb gumijaink vannak, itt pedig új aszfalt van, szóval talán még jobbnak tűnik a helyzet, mint amilyen valójában” – nyilatkozta Hamilton csütörtökön.

„Eddig igazán jó volt minden. Normális esetben én nem szeretem a teszteket, de ma nagyon lelkesen mentem a pályára, mert eddig nem sokat köröztünk.”

„Nehéz megmondani, hogy az autó sokkal jobb-e, hiszen nem tudjuk, hogy mennyit jelent a pálya és a gumik tapadása. Jövő héten már jobb rálátásunk lesz. De határozottan úgy érzem, hogy gyorsabb a tavalyi versenygéphez képest, és ez pozitív” – folytatta a brit.

Hamilton egyedül a körök számával nem volt elégedett – csütörtökön 69-szer ment körbe a katalán versenypályán, így a héten összesen 94 kört teljesített.

„Az elmúlt években 300 körüli körszámot tettünk meg egy teszthéten. Ez van, de nem gondolom, hogy mások sokkal többet teljesítettek” – mondta a tavalyi év világbajnoka.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!