Hamilton: Ijesztő, hogy az új szerződésemről kell tárgyalnunk lassan

2019 United States Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton british flag
Fotó: Mercedes
A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton elismerte, egy kicsit „ijesztő” belegondolni abba, hogy lassan egy újabb szerződésről kell tárgyalnia csapatával.

A 35 éves pilóta jelenleg érvényes szerződése a 2020-as év végén jár le a csapatnál, Toto Wolff pedig nemrég azt mondta, lassan szeretnének elkezdeni egyeztetni Hamiltonnal a folytatásról.

A brit versenyző jelenlegi szerződését 2018 júliusában jelentették be, hamarosan pedig újra tárgyalóasztalhoz ül a Mercedesszel.

Ha nem is lesznek túlzottan stresszesek az egyeztetések, Hamilton azt mondja, az efféle dolgokat szereti mindig alaposan átgondolni.

„Szinte olyan, mintha csak tegnap írtam volna alá a mostani szerződésemet, és már most el kell kezdenünk tárgyalni a következőről” – mondta a hatszoros világbajnok. „Ez frusztráló, mivel ismét eljön egy stresszes pillanat, amikor be kell ülni egy terembe, a ringbe, és egy barátságos, mégis intenzív beszélgetést folytatni a feltételekről, és hasonló dolgokról.”

„De mostanra már hozzászoktam. Szeretem azt gondolni, hogy jó tárgyalópartner vagyok.”

Amikor arról kérdezték, mi annyira stresszes a szerződéséről való tárgyalások során, a brit így felelt: „Ez egy konfrontáció, nem igaz? Az ember mindig ki akarja próbálni… mindkét fél tudni akarja, mit lehetne még kihozni ebből, hogyan lehetne jobban csinálni a dolgokat.”

„Őszintén szólva olyan nagyon stresszes azért nem lesz, de egy kicsit ijesztő, amikor belegondolsz, hogy lassan eljön az ideje, már csak azért is, mert elkötelezed magad ismét életed egy bizonyos periódusára. Néha nehéz ennyire előre gondolkodni. De nyilván jó az, ha az embert akarják. Remélhetőleg hamarosan lerendezzük a dolgot.”

„Amint eldöntjük, hogy együtt akarjuk folytatni, a célok közösek. De időbe telik minden részletet letisztázni. Ami viszont már nem igazi stressz. A mi szavunk a kötelék, minden évben ez volt. 13 éves korom óta vagyok a Mercedesszel, és mindig tartották magukat ehhez a szóhoz. És én ugyanúgy.”

„Nem rossz dolog ez, de kell egy kis idő, hogy az ember átgondolja a dolgokat. Hogy hol is tartunk? Mi a következő cél? Mi más tervezünk még? Elvégre a jövőről van szó, és ez már önmagában időigényes tud lenni.”

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn egyébként nemrég egy interjúban elárulta, ő el tudja képzelni azt is, hogy Hamilton 2021-re csapatot vált.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!