Hamilton inkább befogta a száját

Szándékosan nem akart szócsatába keveredni a McLaren Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton a Michael Schumacherrel folytatott monzai csatáját követően.


Szándékosan nem akart szócsatába keveredni a McLaren Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton a Michael Schumacherrel folytatott monzai csatáját követően.

A brit pilóta a két héttel ezelőtti Olasz Nagydíjon vívott komoly csatát a Mercedes hétszeres világbajnokával, a vélemények pedig megoszlottak arról, hogy a német versenyző átlépett-e bizonyos határokat akkor, amikor védte a pozícióját Hamiltonnal szemben.

A McLaren versenyzője nem kívánt nyilatkozni a küzdelemről, Szingapúrban pedig elárulta, mindezt szándékosan tette.

„Csalódott voltam, hogy nem tudtam jobban szerepelni a versenyen. Egyszerűen csak csukva tartottam a számat” – fogalmazott a 2008-as év világbajnoka.

„A csomó jó dolog történt velem. Az elmúlt napokban kipihentem magam, és nem volt túl sok problémám. A média állandóan faggat, milyen leckét tanultam meg legutóbb, és ez egy ilyen lecke volt. Mert nagyon szenvedélyes vagyok, úgy gondolom, nyíltan és őszintén szoktam véleményt formálni.”

„És mivel nem félek kimondani, amit érzek, sokszor ellenem is fordítják… ezúttal pedig képes voltam visszafogni magam. És ez az, amiről az élet szól: uralnunk kell magunkat.”

Hamilton mindazonáltal hozzátette, véleménye szerint Schumacher nem tartotta be a szabályokat akkor, amikor Monzában többször is irányt váltott, hogy védje pozícióját.

„Azt gondolom, egy manőver engedélyezett, ezt be kell tartani. Nem engedélyezett, hogy visszatáncolj. Malajziában én nem blokkoltam senkit, két-három autónyi távolságra voltam Fernando [Alonso] előtt, és megpróbáltam megtörni a szélárnyékot, mert elég hosszú volt az egyenes.”

„Michael viszont védekezett, szóval teljesen más helyzet volt, de végül nem tisztázták a dolgot. Rendszeresen azt mondják, hogy csak egy manőver végrehajtására van lehetőség.”

A brit versenyző elmondta, esze ágában sincs arra kérni a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), hogy tisztázza a szabályokat, ő ugyanis teljes mértékben tisztában van azokkal.

„Azután, hogy Malajziában büntetést kaptam, tisztán látok ez ügyben. Tudom, hogy nem szabad megtörni a szélárnyékot, mint ahogy azt is, hogy féktávon csak egy manővert hajthatok végre, nem mehetek vissza, szóval nem kell kérdeznem semmit. Ha én csináltam volna ezt a manővert, megbüntettek volna, szóval nem csináltam.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!