Hamilton ismételne Brazíliában

Múlt hétvégi győzelmétől feltüzelve várja a szezonzáró Brazil Nagydíjat a McLaren Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton.


Múlt hétvégi győzelmétől feltüzelve várja a szezonzáró Brazil Nagydíjat a McLaren Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton.

A brit tehetség úgy tűnik, kilábalt a hullámvölgyből Abu Dhabiban, hiszen hosszú idő óta először állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A 2008-as év legjobbja a McLaren hivatalos weboldalának nyilatkozva pénteken elárulta, izgatottan várja az év utolsó futamát, ahol reményei szerint ismét az elsőségért szállhat majd harcba.

„Fantasztikus érzés volt győzni Abu Dhabiban az elmúlt hétvégén, és még eltökéltebb lettem, hogy elsőséggel zárjam a 2011-es évadot” – fogalmazott a brit.

„Nagyszerű lenne újabb győzelemmel vonulni a téli szünetre, tehát nyilvánvalóan ez lesz a célom jövő hétvégén.”

„Interlagosban ritkán látunk egyszerű versenyt – különösen akkor, ha az időjárás is közbeszól. Úgy hallottam, most éppen szakad az eső Sao Paulóban. Ha a vasárnapi versenyen is esik, bármi megtörténhet. Emlékszem, életem egyik legjobb versenyét futottam itt 2009-ben, amikor is a 17. helyre kvalifikáltam magam a vizes pályán, a versenyen pedig harmadikként értem célba. Folyamatosan előztem a futam során – briliáns volt!”

Hamilton hozzátette, miután három éve Brazíliában nyerte meg az egyéni világbajnoki címet, természetesen boldogan tér vissza a legendás versenypályára. A McLaren versenyzője ráadásul biztos abban, autója is kellőképp versenyképes lesz ahhoz, hogy megismételje múlt hétvégi sikerét.

„Jenson és én is Interlagosban nyertem meg a világbajnoki címet, szóval természetesen szép emlékeket őrzünk innen. Sőt, gyakorlatilag csak 2009-ben nem harcolhattam itt a világbajnoki címért. Idén már mindkét trófea sorsa eldőlt, szóval szeretném élvezni a hétvégét: és azt hiszem, jó autó áll rendelkezésünkre. Ott folytatjuk majd, ahol Abu Dhabiban abbahagytuk – legalábbis remélem.”

„Úgy gondolom, jó esélyünk van arra, hogy szép eredményekkel zárjuk a 2011-es szezont: az interlagosi egy fantasztikus pálya, egyike a legjobbaknak a versenynaptárban, és szerintem a KERS és a DRS kombinációjának, valamint a lehetséges esőnek hála érdekes versenyre van kilátás.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!